Annons

Orimligt att TFF bestämmer var tågstationen ska ligga

Att nästa allsvenska sejour bör ske på ett uppgraderat Vångavallen är en stor majoritet av de fotbollsintresserade trelleborgarna överens om. Det skriver två företrädare från SPI.
Debatt • Publicerad 22 december 2011
”Att leva på enstaka framgångar från åttiotalet går dock inte och för närvarande är inriktningen en placering som ger avancemang från superettan.”Arkiv: tomas nyberg 2011
”Att leva på enstaka framgångar från åttiotalet går dock inte och för närvarande är inriktningen en placering som ger avancemang från superettan.”Arkiv: tomas nyberg 2011Foto: 

Representanter för Svenska Fotbollförbundet och TFF har haft en träff med representanter för Trelleborgs politiska partier.

Det är bara att hoppas att Tommy Theorin & Co från SFF klarade ut för deltagarna i träffen vad som verkligen är minimikravet för allsvensk fotboll 2014. Detta borde givetvis ha gjorts för länge sedan. Som bekant har dock kraven skruvats upp till en orimlig nivå med ingredienser som multiarena, vip-loger, restaurang, köpcentrum.

Annons

I storvulenheten har också internationell klubbfotboll förutsatts. Att leva på enstaka framgångar från åttiotalet går dock inte och för närvarande är inriktningen en placering som ger avancemang från superettan. Något som kan bli svårt nog.

Helt orimligt är det naturligtvis också att platsen för en av allmänna medel bekostad andra pågatågsstation bestäms av var TFF, med kanske de närmaste åren, tusentalet åskådare, har sin hemmaplan! Om en andra station bedöms behövas, så måste den ligga där närheten till kommuninvånarnas boende är det mest optimala, vilket är någonstans på Öster bakom Citygross. Dit kan många ta sig gående eller cyklande och alla måste inte ta sig dit med bil.

Att nästa allsvenska sejour bör ske på ett uppgraderat Vångavallen är en stor majoritet av de fotbollsintresserade trelleborgarna överens om. Även detta bör politikerna ta till sig när nu arbetet med en fördjupad översiktsplan för tätorten Trelleborg snart påbörjas. Förhoppningsvis kommer denna att medge en seriös planering av Vångavallens förändring på en rimlig och realistisk nivå!

Nyligen har också en ny idé med sportsliga förtecken kläckts. Att kulturen behöver mer plats är bekant. Att göra Söderslättshallens B-hall till en kombination för idrotts- och kulturintresse är en både vettig och kreativ tanke.

En flexibel utformning med dubbelutnyttjande för scenevenemang och idrott sägs vara möjlig. Kostnaden som nämnts, 28 miljoner kronor är inte avskräckande för att få fram en inomhus multiarena med rimlig storlek och kostnad. (jämför kostnaden för rådhusets renovering, 31,5 miljoner kronor).

Tillgängligheten till området kring Söderslättshallen–Vångavallen är bra för även för gående och cyklande, något som av miljöhänsyn bör göra detta publika område mycket intressant för de ambitioner kommunen har i miljöfrågor!

Gert Rosenquist (SPI)

Lars Söderberg (SPI)

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons