Annons

Orden respekt och empati har fallit bort

Trelleborgs kommun skall bli den attraktivaste arbetsgivaren, bra ambitioner. Tittar vi på den senaste behandlingen av fyra anställda på Rådhuset måste man tillstå att ambitionen med att bli den bästa arbetsgivaren krackelerar, dessa upplever säkert inte att de blivit väl behandlade.
Debatt • Publicerad 5 februari 2014

Jag får ta det från början varför jag har blivit aktiv i denna personalfråga. För tre veckor sedan blev jag stoppad av en medborgare på stan som anklagade mig för att ha fattat ett tokigt politiskt beslut, min fråga var vad för beslut? Det visar sig då att ett par tjänstemän åberopat att vi tagit ett beslut att stänga växeln på Rådhuset, detta är givetvis fel. Att någon kan gå ut och säga att vi politiker har beslutat att stänga växeln är anmärkningsvärt, ingenstans står det i beslutet gällande kundtjänst att växeln kommer att läggas ner. Varför dessa tjänstemän går ut med direkta lögner är för mig en gåta, på grund av detta har jag forskat vidare i frågan.

Att personal blir omplacerad eller får lämna sin anställning är något som sker ofta, att åberopa direkta lögner för att så skall ske är inte rätt. Jag besitter dokument som visar hur det ändrats i det politiska beslutet, ord och meningar har bytts ut mot ord och meningar som inte är i närheten av vad som beslutats. Jag vet inte vem dessa blivit presenterad för ännu men det kommer jag att ta reda på, med lögner och förvanskade sanningar kommer man inte långt. Jag väljer i detta skede att inte namnge någon men jag tvekar inte att göra det längre fram om så kommer att behövas då jag har mina misstankar om vem/vilka som ändrat vårt politiska beslut.

Annons

Att bedriva vuxenmobbing och att använda sig av tvivelaktiga metoder mot personal är aldrig ok, det slår alltid tillbaka på något sätt.

Personal är den viktigaste resursen som en arbetsgivare har, att vårda och med till exempel utbildningar sporra sina medarbetare till att prestera mer är för de flesta självklart. Trivs personalen så blir jobbet de gör bättre utfört och sjukskrivningarna minskar.

Det åberopas i de omformulerade handlingarna att högskolepoäng är ett krav, i originalhandlingarna står det önskvärt. Detta lilla ord ändrar väldigt mycket, jag vill påstå att ett socialt beteende mot våra medborgare slår ut högskolepoäng.

Det har gjorts många undersökningar om hur kompetens står sig mot socialt beteende, alla visar samma sak. Är du en social och öppen person får du högre poäng av medborgaren, kunskap kommer i andra hand.

I vårt fall på Rådhuset pratar vi om både sociala och kompetenta personer som får sluta sin anställning som växeltelefonister, i den nya organisationen där titeln blir kommunvägledare får inte dessa kompetenta personer plats. Allt detta för att våra politiska beslut har förfalskats, anmärkningsvärt.

Gör om och gör rätt, utbilda och satsa på personalen som finns. Visa respekt och empati, just dessa två ord som fallit bort helt.

Nilla Olsson
Helmuth Petersén, 
Oppositionsråd (SD)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons