Annons

Oförtjänt kritik mot Folkpartiet

Den 23 mars 2010 beslutade Skolnämnden att göra en intern utredning om och utvärdering av Spjutspetsskolan.
Debatt • Publicerad 2 oktober 2010

Den 8 september 2010 ifrågasatte Sven Lindkvist (S) i en insändare i TA varför Folkpartiet i skolnämnden inte röstade för förslaget från Socialdemokraterna om en extern utredning av Spjutspetsskolan. När den interna utredningen var klar och offentliggjord uttalade återigen Sven Lindkvist sin förvåning över Folkpartiets agerande, eftersom Folkpartiet framfört kritiska synpunkter avseende Spjutspetsskolans resultat.

Kritiken mot Folkpartiet är i högsta grad oförtjänt. Sanningen är den, att den 23 mars var Folkpartiet inte representerat i Skolnämnden. Det kan utläsas av protokollet, vilket för övrigt justerades av Sven Lindkvist själv. Sammanträdet startade redan klockan 11.00. Därför fick ordinarie ledamoten, Ylva Ekstrand, avstå från mötet för att prioritera sitt arbete. Ersättaren, Emma Lindstrii, var mammaledig med en fyramånaders baby och hade barnvaktsproblem på dagtid. Av den anledningen kunde Folkpartiet varken rösta för eller emot förslag från vare sig allians eller opposition.

Annons

Tina Ersson, ordinarie ledamot för Moderaterna, prioriterade också sitt arbete och deltog inte heller i mötet.

Det är troligt, ja, högst sannolikt att vi samtliga faktiskt hade röstat för en extern utredning. Ingen av oss hyllar modellen att en myndighet ska utreda sig själv.

Det är ytterst beklagligt när det blir så, att ledamöter inte kan delta i möten, därför att de läggs på dagtid det vill säga normal arbetstid. Vi är alla fritidspolitiker och har inte alltid möjlighet att hur som helst lämna våra arbeten.

Ylva Ekstrand

ordinarie ledamot för Folkpartiet Liberalerna i Skolnämnden

Emma Lindstrii

ersättare för Folkpartiet Liberalerna i Skolnämnden

Tina Ersson

ordinarie ledamot för Moderaterna i Skolnämnden

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons