GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Oavsett var du bor drabbas du av byggandet av en östlig hamninfart

Trelleborgs Allehandas väljarintervju (den 11 juni) visar på ett lågt intresse på Trelleborgs landsbygd för folkomröstningen om östlig eller västlig hamninfart.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mellanköpinge kommer utplånas, skriver Vänsterpartiet.
Mellanköpinge kommer utplånas, skriver Vänsterpartiet.Foto: Tomas Nyberg

Man anger i intervjuer att man inte drabbas, inte berörs eller inte bryr sig. Nej, det är klart att bor man inte i närheten berörs man inte av att ett femtontal bostadshus rivs på Öster Jär, att Nyhemsparken skövlas, att Mellanköpinge by utplånas och att åkermark förstörs.

Men man drabbas definitivt som finansiär av en ny hamninfart från öster som förutsätter en östlig ringväg och en delvis ny dragning av västra ringvägen för att leda lastbilstrafiken till hamnen. Kostnaderna för detta uppgår till drygt en miljard kronor och detta ska i sin helhet bekostas av Trelleborgs kommun. En del av detta ska formellt finansieras av Trelleborgs hamn men då detta är ett helägt kommunalt bolag som också ska börja betala av på lånet för byggandet av de nya färjelägena så kommer notan ändå i slutänden att belasta skattebetalarna, alltså invånarna i Trelleborgs kommun.

Så definitivt, oavsett var du bor i Trelleborgs kommun drabbas du av byggandet av en östlig hamninfart.

Mats Sjölin och Kersti Engström, Vänsterpartiet Trelleborg