Annons

Nya patientgrupper kräver fler stödjare

Vi lever i en tid när möjligheterna för att ställa rätt diagnos för människor med psykiska funktionshinder – det som man också kallas neuropsykiatriska diagnoser blir bättre och säkrare.
Debatt • Publicerad 26 augusti 2010

Detta har förbättrat förutsättningarna för att rätt hjälpa människor med psykiska funktionshinder. De nya patientgrupperna är ofta ungdomar med olika bokstavskombinationsproblematik och för boendestödjarna inom kommunens psykiatri har detta ökat arbetsbelastningen avsevärt.

Med rätt hjälp kan man dock få ett självständigt liv med respekt för den egna integritet och personliga förutsättningen. Man kan enkelt uttryckt bo kvar hemma med rätt planering och individuellt stöd. Att få bo kvar hemma minskar den enskildes lidande och sparar resurser till annat. En ”win win situation”.

Annons

Får vi socialdemokrater förtroendet nästa period i Trelleborgs kommun är en ökning av antalet boendestödjare för personer med psykiska funktionshinder långt upp på vår prioriteringslista.

Solidaritet behöver inte alltid vara kostsamt.

Stefan Strandberg (S)

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons