Annons

Nya arbetssätt och engagerad personal ger positiva resultat på lasarettet

På hjärtavdelning 12 på lasarettet Trelleborg tog man 2020 beslut om att jobba fram ett nytt koncept, för att sätta Trelleborgs sjukhus på kartan.
Publicerad 23 april 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inget sjukhus kan klara sig utan engagerad och kunnig personal, konstaterar skribenterna.
Inget sjukhus kan klara sig utan engagerad och kunnig personal, konstaterar skribenterna.Foto: Tomas Nyberg

Värdegrundsarbete och kartläggning av arbetsmiljön är viktiga delar och kopplat till trygghet, som visade behov av utbildning och utveckling.

Utbildningssatsningen har nu pågått i några månader och sjuksköterskorna vittnar om en glädje i gruppen och en allmän känsla att vara betydelsefull och sedd.

Annons

Vi är mycket glada för att en tidigare negativ trend på hjärtavdelningen har brutits och det med hjälp av personalen och deras nya arbetssätt, och nu har det börjat fyra nya sjuksköterskor på avdelningen.

Det är glädjande att yoga och arbetsmiljöträning med mera kan få sådan positiv effekt.

”Det är verkligen positivt att personalen satt upp målet att bli Sveriges bästa hjärtavdelning om ett år och att bli Sveriges första sjukhus som får en PCV-certifiering, personcentrerad vård.”
Gunilla Nordgren (M), Ulrika Axelsson (C), Mats Svensson (KD) och Henrik Silfverstolpe (L)

Framgångsfaktorer är att teamtänk finns och att personalen trivs på sitt arbete. Inget sjukhus kan klara sig utan engagerad och kunnig personal. Det är verkligen positivt att personalen satt upp målet att bli Sveriges bästa hjärtavdelning om ett år och att bli Sveriges första sjukhus som får en PCV-certifiering, personcentrerad vård.

Det har hänt flera positiva saker på lasarettet Trelleborg sen Alliansen tog över efter valet 2018. Sjukhuset har fått utökat uppdrag avseende knä-, höft- och tonsilloperationer. Operationssalar har renoverats och utökats i antal. Ett omfattande arbete har genomförts på lasarettets alla mottagningar för en förbättrad tillgänglighet. En palliativ avdelning har åter kunnat öppna i Trelleborg.

Pandemin har dock tyvärr medfört att operationsverksamheten av nödvändighet och till stora delar, fått ställas in i Trelleborg under långa perioder.

Vi hoppas nu att operationer kan få komma igång i full skala inom den närmaste framtiden.

Alliansen känner att när negativa trender kan brytas, då börjar det hända saker. Även de andra avdelningarna på sjukhuset har lättare att få in ansökningar till lediga tjänster.

Tack till all engagerad personal och ledningen på lasarettet Trelleborg!

Lasarettet Trelleborg är det lilla och nära sjukhuset som gör att skåningarna ska kunna känna sig trygga och bekväma med att kunna få god vård i sitt närområde.

Gunilla Nordgren (M), ordförande Trelleborgs Sjukhus

Annons

Ulrika Axelsson (C), vice ordförande Trelleborgs Sjukhus

Mats Svensson (KD), ersättare Trelleborgs Sjukhus

Henrik Silfverstolpe (L), ersättare Trelleborgs Sjukhus

Annons
Annons
Annons
Annons