Annons

”Nu är det kris på riktigt”

De mindre företagen i kommunen är en stor finansiär av välfärden. I Trelleborgs kommun står de enligt Företagarna för 32 procent av skatteintäkterna.
Publicerad 8 maj 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är viktigt att vi framöver tittar på hur vi kan locka trelleborgare som arbetar i andra kommuner att köra hem för att handla efter arbetet, i stället för att handla nära arbetet eller på väg hem, skriver cityledare Lotta Wahlqvist.
Det är viktigt att vi framöver tittar på hur vi kan locka trelleborgare som arbetar i andra kommuner att köra hem för att handla efter arbetet, i stället för att handla nära arbetet eller på väg hem, skriver cityledare Lotta Wahlqvist.Foto: Tomas Nyberg

Att värna det lokala som erbjuder kvalitet och bästa servicen borde därmed vara en självklarhet för alla trelleborgare. Dessvärre är det inte så.

Därför är Citysamverkan involverad i Svenska Stadskärnors nationella kampanj som startade den 3 maj.

Annons

Nu är det kris på riktigt. Ju fler i Trelleborg som väljer att avveckla sina verksamheter på grund av för svagt kundunderlag, desto färre skattekronor och arbeten.

”Ju fler i Trelleborg som väljer att avveckla sina verksamheter på grund av för svagt kundunderlag, desto färre skattekronor och arbeten.”
Lotta Wahlqvist, cityledare, Trelleborg Citysamverkan Ek För

Det är viktigt att vi framöver tittar på hur vi kan locka trelleborgare som arbetar i andra kommuner att köra hem för att handla efter arbetet, i stället för att handla nära arbetet eller på väg hem. Här behöver vi finna en attraktiv lösning och Citysamverkan arbetar för det just nu.

Lotta Wahlqvist, cityledare, Trelleborg Citysamverkan Ek För

Annons
Annons
Annons
Annons