Annons

”Ni gör medborgarna en stor otjänst”

Vårt sjukhus i Trelleborg betjänar i dag ungefär  en miljon människor.
Publicerad 21 augusti 2018
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk mot hur vårdpolitiken bedrivs i Region Skåne.
Skribenten är kritisk mot hur vårdpolitiken bedrivs i Region Skåne.Foto: Tomas Nyberg

För oss som bor i sydvästra Skåne är vårt sjukhus den plats vi vill vända oss till. Vi  får där en förstklassig vård från en hårt arbetade personal. Men den rödgröna regionledningen har under  de senaste fyra åren tvingats till att leda verksamheten under ett direkt motstånd mot vår vårdpolitik från många av de politiker som själva bor och verkar här. Det är märkligt, beklämmande och oerhört oansvarigt. Jag vill uppmana samtliga  politiker som i dag i  omröstning  efter omröstning i regionfullmäktige aktivt blockerar sjukvårdsutvecklingen här i Trelleborg att omgående sluta göra detta.

Ni gör alla medborgare i vårt vårdområde en stor otjänst. Det är inte hederligt att hela tiden kritisera oss för att inte göra tillräckligt på sjukvårdsområdet och samtidigt göra allt ni kan för att blockera alla förslag vi kommer med till viktiga vårdförbättringar. Sluta med detta.

Annons

Ni kommer också, precis som alla av oss här som i dag är äldre, att förr eller senare själva behöva snabb tillgång till vård av hög kvalitet. Vård som ingen skall behöva vänta på så länge att det kan finnas risk för att försämras därför att den inte hinner sättas in i tid. Det hör inte hemma i en modern välfärdsstat. Och definitivt inte här i Trelleborg.

Sten Björk

ordförande i S-föreningen Seniorerna Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons