Annons

"Ni är inte överens"

Vi kommer att före valet lägga fram våra egna förslag om hur vi vill att fotbollslivet i Trelleborg ska stöttas. Det skriver social­demokraten och ledamoten i fritidsnämnden, Lena Näslund, i debatten om Vångavallens framtid och om konstgräsplaner.
Debatt • Publicerad 19 april 2010

Din debattartikel i TA visar än en gång att borgerligheten i Trelleborg är splittrad. Ni har makten i kommunen, men eftersom ni är totalt oeniga när det gäller fotbollens framtid i Trelleborg händer inget. Hacka inte på oss socialdemokrater, hacka på din ”kamrat”, kommunstyrelsens ordförande, Ulf Bingsgård (M).

Vi socialdemokrater hålls utanför när det gäller information om både Vångavallen och superarenan. Du påstår i din debattartikel att fritidsförvaltningen presenterade en utmärkt utredning om fotbollens framtid redan den 16 juni 2009. Det är inte sant.

Annons

Det ynkliga papper, som du skriver om, består av en sida om vinterfotboll på grusplaner samt av en och en halv sida om Vångavallen och konsekvenserna av om man inte satsar på konstgräs på den nuvarande grusplanen där.

Socialdemokraterna motionerade redan 2008 i fullmäktige om en utredning om fotbollen. Den har ni röstat ner i alla instanser. Om ni hade röstat ja hade vi idag haft en totalbild av fotbollens aktuella och framtida behov.

Vi socialdemokrater anser att fotbollsföreningarna gör stora insatser för ungdomen och att de är viktiga stöttepelare i samhället. Vi kommer att före valet lägga fram våra egna förslag om hur vi vill att fotbollslivet i Trelleborg ska stöttas. Det kommer givetvis att innehålla förslag om både Vångavallens framtid och om konstgräsplaner för fotbollen. Men kom ihåg att det är ni som har makten, och ni har haft mer än tre år på er att anlägga konstgräs på Vångavallen. Men ni är inte överens – och det är därför som ni inte har kommit till skott.

Vi hoppas att Socialdemokraterna vinner kommunalvalet i höst. Det är det vi strävar efter. Och 2011 kan vi, med utgångspunkt från våra egna utredningar, dra igång framtidssatsningar för fotbollen i Trelleborg.

Lena Näslund

gruppledare för Socialdemokraterna i fritidsnämnden

Svar till Mats Svensson (KD), den 12 april.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons