Närvärme inte fjärrvärme!

Politik är att göra det bästa för våra invånare. Politik är att bry sig om sina medmänniskor.
Debatt • Publicerad 16 juli 2014

Det är också att sätta sig in i de önskemål och frågeställningar som man får från medborgare man möter. Det handlar om att se människan. Man kan inte uppfylla alla men det är viktigt att verka för de frågor som är viktiga i vardagen för våra medborgare. För oss kristdemokrater är det viktigt att slåss för de mjuka värdena. Den ideella sektorn tar ett stort ansvar i vårt samhälle. Vi får känslan ibland att man inom politiken inte alltid förstår detta värde. Det är de mjuka värdena som skapar närvärme mellan oss människor. När man läser insändarsidan så får man känslan av att samhället bara består av hamnen, vägar och byggnader.

Det är inte oviktigt men att till exempel lämna förslag på att ställa bodar på en fotbollsplan på Vannhög och förstöra för 350 ungdomar, och många i låg ålder, av ekonomiska skäl är omöjligt för oss att ställa upp på. Vad är prislappen på dessa ungdomar? Likaså att köra över anderslövsbornas vilja i samband med badet är pinsamt och känslolöst. Det är saker som måste lösas i samförstånd och lösningarna finns precis om Johnny Clausen sa (den 9 juli).

När det gäller hästsporten så är det bra att de av alliansen föreslagna 500 000 gick igenom i samförstånd men som fritids företrädare sagt måste systemet gås igenom från grunden. Denna fråga är komplex och kräver mycket arbete och måste fattas till sist i kommunfullmäktige. Det är dock bråttom. Vi delar uppfattningen att det kräver att kommunen tar över och arrenderar ut eller att stora höjningar av skötselbidragen sker. Både ur ett genusperspektiv och det faktum att det är barn i låg ålder kräver eftertanke. Ett annat förslag är att göra om det till en fritidsgård.

När det gäller kulturen är ett samlat kulturstråk en betydande faktor anser vi och ger även inkomster. Det sägs också i debatten att om man är politiker så ska man hålla igen på utgifterna. Sant men om man inte satsar vinner man inget heller. Turismen är en viktig inkomstkälla och då krävs det enligt vår mening att vi har en ren stad, klipper gräs och har snygga planteringar och har attraktiva miljöer. Stränderna måste få mycket mer resurser för det är vår största tillgång. Gislövs hamn måste också vara den naturliga hamnen för båt turisterna. Blåflagg borde vara målet. Smygehamn/Smygehuk är en oslipad diamant där ett helhetsgrepp på udden behövs och inte bara lappa och laga hela tiden. I Smygehamn finns hotellet där man skulle kunna ha ett kallbadhus och dessutom satsa på idrottscentra i högre grad. Förutsättningarna finns och går kommunen i täten följer näringslivet efter. Det är kostnader initialt men på längre sikt en stor inkomstkälla. Till sist så får vi inte glömma spontanidrotten som är till för de som inte vill vara i föreniglivet alternativ vill ha ett komplement för att träffa kompisar och detta skapar även friskare barn. Skateboard, basket, landhockey, fotboll etc. Dessa frågor och många fler kommer vi från vår fritid- och kulturgrupp att driva. Trelleborg är en bra kommun men det behövs framtidstro och vilja.

INTERNAL INTERNAL
Erik Lundström, Thomas Nilsson, Mats Svensson, Thomas Borgström, Sonny Spurr (Kristdemokraterna)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.