När ska politikerna vakna?

Sveriges befolkning består i dag av cirka 1, 9 miljoner personer som i dag räknas som pensionärer och är 65 år och äldre.
Debatt • Publicerad 16 juli 2014
Väljare - tänk efter hur ni röstar i år, det är viktigt för oss pensionärer, uppmanar Bertil Magnusson (SPI Välfärden).
Väljare - tänk efter hur ni röstar i år, det är viktigt för oss pensionärer, uppmanar Bertil Magnusson (SPI Välfärden).Foto: Foto: Hasse Holmberg / TT

Har våra folkvalda politiker insett vilken väljarkår detta är och vilken makt dessa väljare innehar? Tänker man bara som väljare på alla dessa löften på skattelättnader, ökade pensioner och framför allt; Göran Perssons stöld, jag kallar det stöld, av våra pensionspengar som så klart skulle återbetalas, Jo, vad har hänt? Ingenting alls. Politikerna är tysta som möss men jobbskatteavdrag går bra att tala om och genomföra med resultat att klyftan växer och växer för oss pensionärer, tala om ni politiker varför en pensionär skall betala högre skatt än en löntagare. Om man jämför en pensionär med en inkomst av 12 000 kronor i månaden och en löntagare med samma inkomst så betalar pensionären 300 kronor mer i skatt. Är detta rimligt? Är det någon politiker som är så renhårig att han vågar stå för att detta är helt orimligt? Man talar om i politikerkretsar att pensionärerna fått skattelättnader under åren, men detta är ju i realiteten småpengar i jämförelse med löntagarnas jobbskatteavdrag. När pensionssystemet infördes någon gång på 80-talet så talade man mycket om den så kallade "bromsen" som ju endast skulle slå till vid mycket extrema tillfällen, men trots detta har den slagit till ett flertal tillfällen under de senaste åren, detta med påföljd att pensionärernas ekonomi ytterligare försämrats. I Almedalen talade politikerna om skola och arbetslöshet och lovade guld och gröna skogar för dess projekt. Men tror ni att någon nämnde oss pensionärer i sammanhanget? Nej, inte ett ord. Stefan Löfven har dock i förbifarten en gång nämnt att någon hundralapp kanske skulle kunna bli till oss pensionärer. Det är flott sagt av en som bollar med millionerna nu så här inför valet. Också Reinfeldt har ju kommit med lite allmosa. Men man vet ju att efter valet är alla fagra löften glömda. Tyvärr måste jag säga att det är ju som vanligt med allt detta valfläsk.

Väljare - tänk efter hur ni röstar i år, det är viktigt för oss pensionärer.

Vi i SPI välfärden värnar om oss pensionärer

INTERNAL INTERNAL
Bertil Magnusson, (SPI Välfärden)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.