Annons

När RC Pingvins plan kollrades bort!

I debatten har vi fått höra om Trelleborgs nya rugbyplan att om Socialdemokraterna styrt så hade Pingvins framtid varit oviss. Enligt kommunstyrelsens ordförande är det nuvarande styret som säkerställt en ny rugbyplan.
Publicerad 30 januari 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pingvins nya plan.
Pingvins nya plan.Foto: Tomas Nyberg

Vi socialdemokrater hade en handlingsplan för att verksamheten skulle fortsätta på plats samtidigt som rugbyplanen utökades för att klara kraven för spel i högsta ligan. Beslut som togs mellan 2014‑2018 styrker detta. Planen var att det skulle vara klart 2021.

”Men i stället för att låta Pingvin få vara kvar byggs en idrottshall exakt ovanpå den plan som rugbyklubben spelar på.”
Lennart Höckert, oppositionsråd Socialdemokraterna

Men i stället för att låta Pingvin få vara kvar byggs en idrottshall exakt ovanpå den plan som rugbyklubben spelar på. Plötsligt är det mer viktigt för styret att få till en idrottshall till Internationella engelska skolan och rugbyn får flytta till Gylle. En flytt som påverkat föreningen och dess ungdomsverksamhet negativt. Därav vår motion – Lex Pingvin – en policy för att kommunen måste anvisa ett realistiskt genomförbart alternativ innan man gör förändringar som påverkar verksamheten i en förening.

Annons

Nu är det 2024 och planen kanske kan bli klar till sommaren.

Lennart Höckert, oppositionsråd Socialdemokraterna

Annons
Annons
Annons
Annons