Annons

Mot slavhandel och för människors lika värde

Svar till Mats Svensson (KD) (den 19 december).
Debatt • Publicerad 27 december 2013

Först och främst måste jag uttrycka min besvikelse på att du försöker förvränga mina ord.

Jag har en stor respekt för dig och tycker du har väldigt intressanta inlägg.

Annons

Därför är jag väldigt förvånad att du försöker få mig att se ut som någon, som retar sig på rika och högutbildade.

Och sen har jag väl aldrig sagt att jag är för den vita slavhandeln.

Jag måste kanske ursäkta mig för att vi inte talar samma språk, jag kommer från den klassiska arbetarfamiljen.

Vilket betyder jag har upplevt den svenska industrins nergång på väldigt nära håll.

Och mitt syfte, var att göra en parallell med de branscher du nämnde, med just industrin. Jag försökte i mitt inlägg inte på något vis kasta skit på KD eller dig som person. Och om det är så du tolkat det, ber jag om ursäkt.

Men jag tycker det är konstigt att du inte förstod mitt innehåll, men för att klargöra något behöver jag kanske upprepa, att jag inte är för någon form av slavhandel och jag står för alla människors lika värde.

Men du nämner att KD:s politik är att slåss för alla människors lika värden, inkluderar du då östeuropéer? Och så var det, värna för de mest utsatta. Då förmodar jag att du menar de människor som i dag lever i utanförskap, arbetslöshet, långtidssjukskrivning och värre. Men i Er politik lägger ni ett extremt ansvar på den enskilda personen, familjen eller företaget att utveckla jobb, samt att det ska finnas trygga och stabila regler. Det är ju dessa enskilda personer, familjer och företag som väljer att till exempel flytta produktionen utomlands eller anlita utländskt arbetskraft.

För vart ligger dessa personer, familjer och företags intressen? Är det att utveckla sig att skaffa fler jobb till svenska folket, eller är det att utveckla sig att tjäna mer pengar till företaget? Tror alla kan svaret!

Därför behövs det från folkvalda politiker som kan forma avtal som gör det möjligt att utveckla jobb till folket.

Sveriges företag skulle tjäna på en aktiv näringspolitik som underlättar för företagen att expandera och nyanställa. Sveriges företagare behöver en regering som engagerar sig.

Annons

Självklart ska det vara möjligt driva en lönsam verksamhet.

Jag har inte alla svaren på hur vi löser arbetslösheten, vem har det egentligen? Men jag vet om att man inte behöver se allt i Rött eller Blått, för tillsammans kan man komma långt.

Mats, jag måste hålla med Per Brant i ett uttalande han gör, du skriver och uttalar dig väldigt socialistiskt ibland. Kanske är det därför jag har respekt för dig.

Men om vi granskar våra inlägg kan vi nog vara överens om att vi båda vill att det ska finnas jobb till folket, sen om jag gick till lite hårt angrepp mot direktörerna så får jag stå för det.

INTERNAL INTERNAL
Andreas Persson (S)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons