Annons

Moderaterna i Trelleborg står för både tydlighet och transparens

Svar till Fängelsefritt Trelleborg (den 26 februari).
Publicerad 18 mars 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kriminalvårdens satsning i Trelleborgs kommun är brett förankrad bland partierna i kommunen, skriver Ann Kajson Carlqvist (M).
Kriminalvårdens satsning i Trelleborgs kommun är brett förankrad bland partierna i kommunen, skriver Ann Kajson Carlqvist (M).Foto: Lasse Ottosson

Gruppen Fängelsefritt Trelleborg frågar i en debattartikel om jag och det moderata ledarskapet kan vara öppna med fakta. Och svaret är väldigt enkelt, självklart kan jag det. Jag kommer alltid att vara så öppen och transparent som det bara går med en gränssättning mot vad kommunal lag eller annan svensk lag tillåter.

Vad det tidigare kommunalrådet har sagt vid ett specifikt möte kan jag givetvis inte garantera och vill faktiskt inte ens gå in på. Vilka diskussioner med forskare eller rapporter han har refererat till i samtal får stå för honom.

Annons

Vad jag vill säga och understryka är att Kriminalvårdens satsning i Trelleborgs kommun är brett förankrad bland partierna i kommunen. Trelleborgs kommunfullmäktig har fattat ett beslut med klar majoritet och jag välkomnar denna satsning till kommunen.

Processen framåt i byggandet av anläggningen uppfattar jag som mycket transparent från kommunens sida. Samråd och möten och informationsmöten har till exempel annonserat långt i förväg.

”Processen framåt i byggandet av anläggningen uppfattar jag som mycket transparent från kommunens sida.”
Ann Kajson Carlqvist (M)

Jag kan inte riktigt se var politiken, eller kommunen för den delen, inte har varit transparenta.

Trelleborg kommun har många spännande och fantastiska processer och utvecklingsprojekt på gång. Det är ju väldigt viktigt att medborgarna får del i allt som händer. Detta betyder dock inte att vi kan frångå de demokratiskt fattade besluten i kommunfullmäktige. Så klart. Både Trelleborg och Sverige är en demokrati och den högsta beslutande instansen i kommunen är kommunfullmäktige. Det vore ju direkt oansvarigt att låta ”gatans demokrati” styra.

Så ja – Moderaterna i Trelleborg är absolut för transparens, detta är jag övertygad om är ett ideal som vi delar med resten av de folkvalda partierna i kommunen.

Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsen ordförande Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons