Annons

Moderater blundar inte

Moderaterna i Trelleborg blundar inte. Lars Christensson sitter inte i Egil Ahls knä. Vår politik vill bygga på trygga förändringar. Det skriver Lena Greén och Ina Liljeberg, moderaterna i Trelleborg i ett svar på ledaren i Trelleborgs Allehanda onsdagen den 29 oktober.
Debatt • Publicerad 3 november 2003

Vårt moderata kommunalråd Lars Christensson arbetar med den praktiska politiken i Rådhusets korridorer för medborgarnas bästa. Vi får inte glömma att Trelleborgs kommun står inför mycket stora besparingar utan att höja skatten. Alla nämnderna jobbar för att få ekonomin att gå ihop utan att det skall drabba trelleborgarna. Vi får inte heller glömma att mycket av den vardagliga politiken såsom bland annat maxtaxor styrs uppifrån, det vill säga riksdagen. Och för det tredje så får vi inte glömma att alla riksdagspartierna i Sverige står mycket nära varandra när det gäller sakfrågorna. Socialdemokraterna har som bekant närmat sig mitten. Vi moderater står för frihet - frihet att ta ansvar för våra egna liv - styra över vår livssituation och välja vår plan för livet. Trots valfriheten tror vi inte att Lars Christensson väljer att sitta i Egil Ahls knä. Om Egil vill sitta i Lars knä det förtäljer inte historien. Vi moderater blundar inte för verkligheten. Först och främst vill vi moderater känna ett ansvarstagande för våra väljare och medborgare. Vår politik vill bygga på trygga förändringar - vi vill lyssna på medborgarna. Nu är vår uppgift att se till att kommunens ekonomi fungerar - både i nämnder och i bolag. Om ekonomin fungerar kanske den enskilde medborgaren kan känna frihet. Frihet att själv få bestämma över sitt liv, forma sin personlighet. Trelleborg är en stad med många goda förutsättningar. Vi är partiet för bland annat frihet, ansvarstagande, marknadsekonomi, rättsstat, privat äganderätt, frihandel, en begränsad statsmakt, låga skatter, fri företagsamhet, kunskap i skolan, samling kring familjen och de nära och de käras betydelse för tryggheten. Vi moderater vill ha ett växande Trelleborg, ett tryggare Trelleborg, ett mänskligare Trelleborg! Vi blundar inte - vi står för oppositionspolitiken i Trelleborg. Vi tar fajten!

Petter Birgersson petter.birgersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons