Annons

Miljonrullningen fortsätter

Läste ånyo häromdagen i Trelleborgs Allehanda om miljonsatsningen på vätgasbilar i Region Skåne. Ungefär samtidigt kan man läsa om årets mångmiljonförluster inom Region Skåne.
Debatt • Publicerad 20 juni 2013

Är då inköpen av dessa vätgasbilar, för åtskilliga miljoner, verkligen försvarbara?

Fortfarande finns ingen mack i Skåne för tankning av vätgasbilar utan det är Köpenhamn som gäller tills den enda och tillfälliga tankstationen i Malmö väntas färdig i höst. Om den nu blir av! Med tanke på det blygsamma antalet vätgasbilar som kan åstadkommas.

Annons

Enligt Malmös kommunalråd Lari-Pitkä Kangas (MP) kan dock de bortkastade miljonerna försvaras och han får medhåll av partikamraten Monika Ekström som är nöjd med köpet. För ”Vi är först med vätgasbilar i Sverige”.

Det är aldrig svårt att spela med andras pengar som i det här fallet är våra skattepengar!

Marknaden har i dag de facto andra lösningar och lägre priser på så kallade miljöbilar om man nu enligt Miljöpartiet måste ha sådana! Hur har Malmö kommun kunnat gå med på inköp av dessa dyra bilar med en investering i en enda mack som ska betjäna en handfull bilar.

Vätgasbilarna som Region Skåne köpt kostade 1,5 miljoner styck.

Hur många medarbetare i vården man kunde anställa för dessa pengar nämns inte.

Då hade man ”inte blivit först i Sverige”.

Nilla Olsson
Bertil MagnussonSPI
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons