Annons

Marknadstänket måste ersättas av ett välfärdstänk

I TA (den 5 juli) publicerades vårt debattinlägg om marknadsexperiment i skolan.
Publicerad 10 juli 2018
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi är övertygade om att skattepengar används bättre i skolans verksamhet än till privata vinster, skriver sju lokala representanter för Vänsterpartiet.
Vi är övertygade om att skattepengar används bättre i skolans verksamhet än till privata vinster, skriver sju lokala representanter för Vänsterpartiet.Foto: Claudio Bresciani/TT

Petter Birgersson replikerade och påstod bland annat att "Vänsterpartiet tycks tro att varje krona i offentlig regi används effektivt till verksamheten".

Nej, det tror vi inte, men vi är övertygade om att skattepengar används bättre i skolans verksamhet än till privata vinster. Som vi skrev så ser vi brister i dagens kommunala skola, men i offentlig verksamhet finns en öppenhet och en möjlighet till insyn, där kan vi på demokratisk väg diskutera och åtgärda problemen.

Annons

Birgersson skriver ”Det är för övrigt bra att skolan med ”rekordvinster” stänger om den inte håller måttet”. Det är både häpnadsväckande och avslöjande.

Skolkoncernen (Thorengruppen) har haft allvarliga och långvariga brister i utbildningen och har därmed kunnat skapa rekordvinster. Eleverna har inte fått den utbildningstid de har rätt till och nu står de utan skola. Ur vems perspektiv är detta bra? Knappast för eleverna eller skattebetalarna.

Marknadstänket måste ersättas av ett välfärdstänk.

Kersti Engström, Peter Forssell, Lena Lundberg, Rolf Nilsson, Bo Nylander, Vera Pedersen och Mats Sjölin

Vänsterpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons