Annons

Mänskliga rättigheter ska vara en självklarhet

Våren 2007 föreslog vi i ett medborgarförslag att Trelleborgs kommun skulle ansluta sig till den Europeiska koalitionen av städer mot rasism (ECCAR).
Debatt • Publicerad 12 september 2014

Ett samarbete som startades på initiativ från Unesco med nu över 100 anslutna städer runt om i Europa. Syftet var att få erfarenhetsutbyte och kunna förbättra handlingsprogrammen mot rasism, diskriminering och främlingsfientlighet.

Bakgrunden till förslaget var den ökade främlingsfientlighet som vuxit fram och fått ett fäste i Trelleborg. Förslaget förhalades i sju(!) år. Först nu i våras lyckades det oss att få kommunfullmäktige att ta ett positivt beslut, först nu är detta viktiga arbete på gång.

Annons

Tidigare har vi drivit igenom att kommunen införde avidentifierade jobbansökningar för att motverka diskriminering. Vi lyckades också få kommunen att anordnade Antirasistiska filmdagar, dessa har dock tyvärr senare avskaffats. Vänsterpartiet tar ställning för det mångkulturella samhället och strid mot den rasism som tillhör eller borde tillhöra en förgången tid. Den möjligheten finns också för dig som väljare!

Rösta på Vänsterpartiet som arbetar för att mänskliga rättigheter ska vara en självklarhet i allt beslutsfattande i vår kommun i enlighet med FN-stadgan, Europakonventionen och den svenska diskrimineringslagen utan undantag och utan fördröjning.

Nilla Olsson
Berit Sjölin, John Thörnlund, Lena Lundberg, Mats Rosander och Mats Sjölin, Vänsterpartiet Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons