GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många frågor kräver långsiktighet

Jag är övertygad om att debattklimatet i kommunfullmäktige har sin grund i hur ärendena hanteras på vägen dit.
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I dag styrs kommunen av M och KD med stöd av SD och bara de tre partierna finns representerade i presidierna i såväl styrelser och nämnder som kommunfullmäktige. Oppositionen har inte ens insynsplats i presidierna.

Kommunstyrelsens ordförande har dessutom tydligt uttalat att han inte vill ha några diskussioner i kommunstyrelsen, där ska vi bara fatta snabba beslut.

"Jag tror att med en bra politisk debatt i sakfrågor och med respekt för varandra hade vi till och med kunnat kompromissa och bli överens i en hel del frågor, vilket hade varit bra för trelleborgarna."

Jag är helt övertygad om att debatten i kommunfullmäktige hade varit både mer saklig och mindre frustrerande om vi hade haft möjlighet att få insyn och fått diskutera ärenden i styrelser och nämnder under vägen till fullmäktige. Jag tror att med en bra politisk debatt i sakfrågor och med respekt för varandra hade vi till och med kunnat kompromissa och bli överens i en hel del frågor, vilket hade varit bra för trelleborgarna. Särskilt som många frågor kräver långsiktighet.

Med en bra beredning och delaktighet över partigränserna i beredningsskedet hade debattklimatet i kommunfullmäktige varit mycket bättre och debatterna både mindre långdragna och mer konstruktiva.

Birgitta Lanér Sjöström (S)