Annons

Man ska betala för sjukvården

Den 1 juli har en ny lag kommit att träda i kraft i Sverige.

Debatt • Publicerad 11 juli 2013

Lagen handlar om subventionerad tandvård, sjukvård och medicin till illegala invandrare som uppehåller sig i Sverige.
 Sverige har en av Europas absolut mest liberala flykting- och invandringspolitik där man som flykting får automatiskt uppehållstillstånd.
Den lag som den styrande regeringen och de rödgröna har valt att rösta igenom innebär att illegala invandrare har lägre kostnader på patientavgift och mediciner än den svenska befolkningen. 
Illegala invandrare i Sverige skall endast betala 50 kronor i patientavgift för besök hos läkare och endast 50 kronor för det recept med mediciner de hämtar på apoteket.


Alliansregeringen har under sin tid vid makten samtidigt höjt högkostnadsskyddet för mediciner och sjukvård för Sveriges befolkning.
 Undersökningar ifrån 2009 visar att 77 000 svenskar avstod att plocka ut sina mediciner då man ansåg att man inte hade råd med det.
 48 000 svenskar avstod ifrån att söka sjukvård då man ansåg att man inte hade råd med det.
 490 000 svenskar avstod ifrån tandvård då de inte ansåg att dem hade råd med detta.


Annons

Sverige har redan en vård med många brister och man kan allt för ofta läsa om de nedskärningar som görs runt om i landet inom vården.
 Vi kan inte på förhand räkna ut de kostnader som kommer med detta, då detta möjliggöra en enorm vårdturism till Sverige med illegala invandrare som får subventionerad tand- och sjukvård.
 Men vi kan räkna med att illegala invandrare som befinner sig i grannländer och i resten av Europa kommer att försöka ta sig till Sverige.


Man antar i dagsläget att tio- till femtontusen illegala invandrare befinner sig i Sverige i dag, men man antar bara och har egentligen ingen aning.
 Förslaget är en ren diskriminering mot den svenska befolkningen där man uppmuntrar illegala invandrare att stanna kvar i Sverige och mottaga en mer ekonomiskt fördelaktig vård än de människor som faktiskt betalar sjukvården genom att gå upp varje morgon och gå till arbetet.


Ingen människa ska nekas akut sjukvård, men man skall betala för sig, så som vi gör genom skatten.
 Vi Sverigedemokrater väljer inte att ge privilegier till människor som befinner sig illegalt i landet, vi väljer att prioritera medborgarna.
Nilla Olsson
Sammy SjöbladSD Skurup
Mathias AnderssonSD Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons