GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

M, KD och SD begraver Trelleborgs centrumliv

Socialdemokraternas vision av Trelleborgs centrum är en levande stadskärna med blandning av bostäder och centrumverksamheter samt tillgängliga parkeringsplatser.
Publicerad 16 december 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är viktigt med centrumverksamheter och parkeringsplatser för att ha en levande stadskärna samtidigt som en levande stadskärna är en förutsättning för alla affärer och andra näringslivsidkare i stadens centrum, skriver S-gruppen i samhällsbyggnadsnämnden i ett debattinlägg. ARKIVBILD.
Det är viktigt med centrumverksamheter och parkeringsplatser för att ha en levande stadskärna samtidigt som en levande stadskärna är en förutsättning för alla affärer och andra näringslivsidkare i stadens centrum, skriver S-gruppen i samhällsbyggnadsnämnden i ett debattinlägg. ARKIVBILD.Foto: Nilla Olsson

Det är viktigt med centrumverksamheter och parkeringsplatser för att ha en levande stadskärna samtidigt som en levande stadskärna är en förutsättning för alla affärer och andra näringslivsidkare i stadens centrum.

Trelleborgs styre bestående av M, KD och SD har successivt lagt grunden för att stadens centrumliv ska dö ut helt. Det hela började med att styret slopade kravet på parkeringsplatser i stadens centrala delar. Sedan slopade styret kravet på centrumverksamheter i nyantagna detaljplaner (beteckningen C) för stadens centrala delar. Styret har med andra ord prioriterat fastighetsägarnas enskilda intresse framför det allmänna intresset att ha ett levande centrum. Utan parkeringsplatser och utan centrumverksamheter så kommer man inte få en levande stadskärna.

”Utan parkeringsplatser och utan centrumverksamheter så kommer man inte få en levande stadskärna.”
Birgitta Lanér-Sjöström, Paul Lövdahl och Osman Biberic (S)

På samhällsbyggnadsnämndens sammanträde den 7 december i år beslutade M, KD och SD att godkänna granskningen för detaljplanen Signalen 19 som omfattar området var Gasverket ligger. När ett enigt kommunfullmäktige beslutade om själva planprogrammet så stämde planprogrammet överens med Socialdemokraternas vision av en levande stadskärna, men återigen bestämde sig styret för att förändra ursprungsförslaget till det sämre. Man gjorde precis samma sak med detaljplanen för Övre.

De modifierade detaljplanerna för Övre samt Gasverket i kombination med brist på parkeringsplatser kommer leda till en död stadskärna i Trelleborg.

Birgitta Lanér-Sjöström, Paul Lövdahl och Osman Biberic, S-gruppen i samhällsbyggnadsnämnden