Annons

”M bryr sig bara om valfriheten – inte vart pengarna går”

Svar till moderaterna i bildningsnämnden (den 2 juni).
Publicerad 21 juni 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Våra två döttrar gick i kommunala verksamheter. De fick träffa engagerad personal som vände ut och in på sig för att ge våra döttrar de bästa förutsättningarna och gav ”det där lilla extra”, skriver Thomas Westman (S) i ett inlägg i friskoledebatten.
Våra två döttrar gick i kommunala verksamheter. De fick träffa engagerad personal som vände ut och in på sig för att ge våra döttrar de bästa förutsättningarna och gav ”det där lilla extra”, skriver Thomas Westman (S) i ett inlägg i friskoledebatten.Foto: Alexander Olivera/TT

”Vi uppmuntrar fristående alternativ som i de flesta fall finns därför att engagerade föräldrar och engagerad personal satsar allt på att ge barn och elever utbildning med sitt eget lilla extra.”

Så skriver moderaterna, Lars Mikkelä, Maxine Jönsson, Isac Rubin och Mona Persson Palotai, i bildningsnämnden, i sin debatt angående valfriheten inom skolan.

Annons

Jag kan konstatera att Moderaterna anser att personalen som jobbar inom det kommunala alternativet inte satsar allt, inte ger sitt eget lilla extra. De föräldrar som väljer att deras barn skall gå i kommunala skolor inte ger allt, det ger inte sina barn ”det där lilla extra”.

Att sitta som representanter i bildningsnämnden och samtidigt såga sin personal i den kommunala verksamheten, som jobbar intensivt för att stötta våra barn och ge dem förutsättningar för framtiden, det säger mycket om vilken syn de har på personalen. Att då även hänga ut föräldrar som väljer att deras barn skall gå i kommunala verksamheter som inte engagerade, inte vill ge deras barn ”det lilla extra”, som de skriver, ger en bild av vilken människosyn de har.

”Jag kan konstatera att Moderaterna anser att personalen som jobbar inom det kommunala alternativet inte satsar allt, inte ger sitt eget lilla extra.”
Thomas Westman (S)

Inte ett ord om att skattepengar hamnar i ägarnas fickor, pengar som kunde gått till elever, lärare ja helt enkelt skolans verksamhet. Nä, precis som vi såg i den direktsända tv-debatten på SVT 1 så var det endast valfriheten som var viktig för M. Inte att skolorna hämtar ut våra skattepengar i vinster.

Våra två döttrar gick i kommunala verksamheter. De fick träffa engagerad personal som vände ut och in på sig för att ge våra döttrar de bästa förutsättningarna och gav ”det där lilla extra”. Vi som föräldrar var och är engagerade i våra döttrars välbefinnande och vi har alltid gett ”det där lilla extra”, trots att vi valde den kommunala verksamheten.

Jag hoppas att medborgarna använder sin valfrihet på valdagen och att de anser att skattepengar inte skall gå till vinstdrivande företag inom skola och omsorg så att dessa människor med denna syn på personal och föräldrar inte får bestämma mer i denna kommun.

Thomas Westman (S), engagerad förälder

Annons
Annons
Annons
Annons