Annons

"Lycka till Sverige"

Det lilla Sverige har fått chansen att visa sin storhet genom att under sex månader leda den del av Europa där det ingår 27 länder med 493 miljoner människor som bor på en yta av fyra miljoner kvadratkilometer.
Debatt • Publicerad 16 juli 2009

Alla tidningar i världen har uppmärksammat detta och inte sällan har skrivit om den svenska modellen som något som kanske andra länder borde tillämpa. Oavsett vilket resultat Sverige kommer att nå med sin ledning av Europa kommer det ändå att vara ett bättre resultat i jämförelse till Tjeckien som hade ansvaret förra gången och åstadkom enbart besvikelse.

Sverige med denna ledning har fått tillträde till de stora och rika nationernas konsert och kan spela med på samma villkor.

Annons

Jag delar inte Frederik Reinfeldts, Anders Borgs och Carl Bildts politiska värderingar och vad de har åstadkommit genom att styra landet, men jag önskar ändå att de ska lyckas i sina uppsåt. Främst med att tackla den ekonomiska – globala krisen och att klimatförändringen påverkas så att alla vi nio miljoner invånare kan känna oss än mer stolta över Sveriges förväntade bedrift.

Alla de som har varit för inträdet till EU och de som har varit emot, ska gratuleras till att det lilla landet Sverige har fått äran att leda och påverka en hel del i världen utan att ta till krig.

Lycka till Sverige.

Ben Benrabah (S)

Samhällsdebattör

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons