Annons

”LOV riskerar att slå sönder familjerådgivningen”

Individ- och familjeomsorgen i Trelleborgs kommun får höga betyg i den nationella brukarundersökningen som Sveriges kommuner och regioner genomför.
Publicerad 29 januari 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ni behöver inte privatisera bara för sakens skull, menar Mattias Flisborn (S).
Ni behöver inte privatisera bara för sakens skull, menar Mattias Flisborn (S).Foto: Tomas Nyberg

95 procent av de tillfrågade brukarna i Trelleborg har en positiv helhetssyn av sin kontakt med individ- och familjeomsorgen, jämfört med 86 procent nationellt.

Generellt ligger Trelleborg över snittet i alla delfrågor om man jämför med nationellt. Ett fantastiskt arbete som utförs av alla medarbetare som jobbar inom individ- och familjeomsorgen. Ni ska vara oerhört stolta. Alla ska vara oerhört stolta. Det är mycket bra jobbat.

Annons

Här hade denna debattartikel kunnat sluta om det inte hade varit för att Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, även kallat styret, med sin klåfingrighet ska in och sätta sin ideologiska prägel även här.

Vi har i Trelleborg en individ- och familjeomsorg som är mycket bra, som vi ska vara stolta över, ändå väljer Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna i Trelleborg att gå fram med ett förslag om att införa LOV inom familjerådgivningen.

LOV innebär att privata aktörer får tillgång till denna del av den kommunala verksamheten som nästan alla är nöjda med. Varför?

Styret väljer att införa LOV och riskerar därmed att slå i sönder verksamheten. Detta gör man i sin iver att privatisera de olika kommunala verksamheterna, allt för sin ideologi.

”Detta gör man i sin iver att privatisera de olika kommunala verksamheterna, allt för sin ideologi.”
Mattias Flisborn, Socialdemokraterna i socialnämnden

Marknaden framför allt annat!

Jag skulle kunna haft en viss förståelse om de styrande hade föreslagit detta om det hade varit en verksamhet som inte hade fungerat och att brukarna i Trelleborgs kommun hade varit missnöjda men så är inte fallet. 95 procent är nöjda. Min vädjan till styret är. Tänk om!

Ni behöver inte privatisera bara för sakens skull. Detta är en verksamhet som fungerar jättebra. Riskera inte att ni slår i sönder det som fungerar. Låt medarbetarna fortsätta utveckla verksamheten i lugn och ro.

Snälla besinna er.

Mattias Flisborn, Socialdemokraterna i socialnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons