Annons

Lös parkeringsproblemen!

För oss socialdemokrater är parkeringssituationen i centrala Trelleborg viktig.
Publicerad 31 maj 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det byggs många nya bostäder, många av dem på tidigare parkeringar, men de fastighetsägare som bygger nu är inte skyldiga att skapa parkering för de boende, skriver tre socialdemokrater i samhällsbyggnadsnämnden.
Det byggs många nya bostäder, många av dem på tidigare parkeringar, men de fastighetsägare som bygger nu är inte skyldiga att skapa parkering för de boende, skriver tre socialdemokrater i samhällsbyggnadsnämnden.Foto: Tomas Nyberg

Det ska finnas tillräckligt med parkeringsmöjligheter för dem som bor där, för dem som jobbar där och för dem som besöker Trelleborg.

Det ska finnas pendlarparkering för dem som åker vidare kollektivt till jobbet i Malmö eller Lund. De som har ärende i Trelleborg, till butiker, restauranger och annan service ska inte behöva oroa sig för om de ska hitta en parkering.

Annons

Det byggs många nya bostäder, många av dem på tidigare parkeringar, men de fastighetsägare som bygger nu är inte skyldiga att skapa parkering för de boende eftersom de styrande M, KD och SD har ändrat parkeringsnormen till noll i centrum, vilket vi var emot. Det är därmed helt och hållet frivilligt för fastighetsägarna att ordna parkering och det kostar pengar…

”De som har ärende i Trelleborg, till butiker, restauranger och annan service ska inte behöva oroa sig för om de ska hitta en parkering.”
Birgitta Lanér Sjöström, Paul Lövdahl och Osman Biberic. socialdemokrater i samhällsbyggnadsnämnden

I norra Trelleborgs stad är förtätningen i full gång och parkeringsproblemen bara ökar.

Vi socialdemokrater tog fram en plan för allt detta när vi styrde med kvartetten i slutet av förra mandatperioden men den planen lades i skrivbordslådan av nuvarande styre.

Vi går nu till val på att parkeringsfrågan måste lösas.

Birgitta Lanér Sjöström, Paul Lövdahl och Osman Biberic. socialdemokrater i samhällsbyggnadsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons