Annons

Ledningen har förlorat förtroendet

Från början var det enkelt för Sten Björk och herr Halén att i media vifta bort våra uppgifter att vi fått diskreta löften till advokathjälp från Trelleborgs hamn (upp till 500 000 kronor) för att testa om våra överklaganden höll för att sedan se till att de drogs tillbaks om de inte håll måttet.
Debatt • Publicerad 17 augusti 2011

Det var lätt att då, för ett par veckor sedan, hävda att ord stod emot ord. Men som alltid kryper sanning fram, förr eller senare. Denna gång tack vare två modiga medarbetare i hamnen som vågar stå för sina iakttagelser och åsikter med namn i ett brev till kommun­direktören.

Hela affären har vuxit i omfång och är nu ännu mer graverande för hamnens ledning. Björk har fått nästan 400 000 kronor i konsultarvode. Mer eller mindre ”stulna” dokument florerar som visa Malmö hamns kontrakt med sina kunder. Och så alla frågor om trakasserier och andra fenomen som inte ens hör hemma i en kommunalt ägd organisation. Sammantaget har hela ledningen förlorat allt förtroende och vem vet vilka lögner/halvsanningar som de fabricerat tidigare, till exempel i alla dokument och beräkningar som ligger till grund för hamnens ”nödvändiga” utbyggnad. Man ryser!

Annons

Är det inte dags att hela Trellegate får en ordentlig genomlysning? Visst kommer fakta alltid ut, förr eller senare som sagt, men vore det inte på plats att TA levde upp till det som en riktig tidning ska göra. Bevaka makthavare för sina läsares räkning.

Tom Magnusson (SÖS)

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons