Annons

"Låt kyrkfolket bestämma om kyrkan"

Per Stenmark och jag känner varandra sedan 60–talet. Eftersom Skanör Falsterbo Kyrkans Väl har många Moderatmedlemmar på vår lista har jag fått reda på innehållet i rundbrevet signerat Per Stenmark och även läst dagens insändare, som man har lagt in så att jag kanske inte får tid att svara, men jag försöker ändå.
Debatt • Publicerad 19 september 2009

Som kyrkligt vald politiker och som aktiv sådan sedan 34 år med kompetens i offentlig förvaltnings-, kyrkorätt och ekonomi i en mina utbildningar, är det förvånande att läsa om kompetensen hos personer som aldrig har varit valda i kyrkokommunala sammanhang.

Märkliga uttalanden görs av Moderaterna/Kyrklig Allians i Skanör Falsterbo i detta lokala rundbrev till väljare.

Annons

Brevet lägger skulden för oron i församlingen på Kyrkans Väl. Detta är väldigt anmärkningsvärt, för verkligheten är den, att oron uppstod när nuvarande alliansmedlemmar tog den politiska makten i Kyrkorådet i Skanör och Falsterbo.

Det är med stort intresse som jag tacksamt noterar att Per inte vill ha politik i kyrkan och då förvånar det mig att han ställer upp som politiker just i ett kyrkoval och i en församling, som han inte har varit i sedan årtionden. Han har ingen kyrkopolitisk vana. Långt mindre kyrkbänksvana.

Nej låt kyrkfolket bestämma om kyrkan, vi är inte längre en stats och politikerkyrka, vi är levande stenar i en byggnad som byggs av tro och inte av plånböcker.

Thomas Ekelund

Skanörs Prästgård

Svar till Per Stenmarck, den 18 september.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons