Annons

Låt återvinningscentralerna vara kvar i hela kommunen!

(Den 11 maj) kunde vi läsa i Trelleborgs Allehanda att ett av förslagen från tekniska serviceförvaltningen är att stänga återvinningscentralerna i Anderslöv och Smyge.
Publicerad 12 maj 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nedlagda återvinningscentraler i Anderslöv och Smyge kommer leda till större utsläpp på grund av längre resor när alla måste köra till Persåker, menar tre centerpartister i ett debattinlägg.
Nedlagda återvinningscentraler i Anderslöv och Smyge kommer leda till större utsläpp på grund av längre resor när alla måste köra till Persåker, menar tre centerpartister i ett debattinlägg.Foto: Tomas Nyberg

Detta är naturligtvis något vi i Centerpartiet inte står bakom och kommer rösta för avslag om det kommer upp på vårt bord. Att man bara kommer på en sådan idé visar på hur långt man står ifrån medborgarna och att man inte ser helhetsbilden.

Nedlagda återvinningscentraler i Anderslöv och Smyge kommer leda till större utsläpp på grund av längre resor med skräp, minskad återvinning och ökad dumpning av skräp i naturen. Detta kommer leda till ökade kostnader för samhället och klimatet vilket vi naturligtvis inte kan stå bakom.

”Detta kommer leda till ökade kostnader för samhället och klimatet vilket vi naturligtvis inte kan stå bakom.”
Pernilla Linde, Ola Olsson och Britt-Marie Jobacker (C)
Annons

Har man trots smal väg kunnat slänga skräp i Anderslöv under årtionden så kommer man säkert kunna göra det framöver också. Även om man bor på landsbygden så har man rätt till likvärdig service som om man bor i stan. Låt oss inte avveckla landsbygden, utveckla den i stället.

Pernilla Linde, tekniska servicenämnden

Ola Olsson, gruppledare

Britt-Marie Jobacker, vice distriktsordförande

Centerpartiet Trelleborgs kommun

Annons
Annons
Annons
Annons