Annons

Lägg ner Söderslättspartiet!

Svar till Christer Dahlberg (SÖS) (den 8 september).
Debatt • Publicerad 13 september 2014

Ni bygger er viktigaste fråga på ett faktafel. Hamnbolagets finansiering har under många år delvis skett med skattepengar skriver Christer Dahlberg. Det är inte sant Christer Dahlberg. En enkel efterforskning visar att hamnbolagets aktiekapital är 2,4 miljoner. Detta är den ekonomiska insats kommunen har gjort i form av pengar. Det gjordes i samband med att Trelleborgs Hamn AB bildades 2005. Dessa pengar finns fortfarande kvar i hamnbolaget. Ändå fortsätter ni inom Söderslättspartiet att hävda att hamnen och dess nuvarande utbyggnad finansieras via skattemedel. 2005 bildades Trelleborgs hamn AB och blev ett av kommunen helägt bolag. Historien innan det bestod av Stuveribolaget som delvis ägdes av de dåvarande rederierna. Men det kan vi i detta sammanhang lämna därhän.

2005 överfördes hamnens inventarier till bokfört värde från kommunen till det helägda dotterbolaget, Trelleborgs hamn AB. Värdet på inventarierna som fördes över från kommunen till bolaget betalades genom ett lån från kommunen till hamnbolaget.

Annons

Hamnbolaget har betalat både ränta och amortering på lånet sedan 2005. Avtalet löper på 15 år och bör vara slutbetalt 2020. Både räntebetalningar och amorteringar har skötts utan anmärkning. 2013 var det drygt 79 miljoner kvar av den skulden. Skulden amorteras med 13,7 miljoner per år. Det har inte tillförts några skattemedel överhuvudtaget till hamnbolaget sedan det bildades 2005. Ändå skriver ni att utbyggnaden finansieras med skattemedel.

Du skriver häpnadsväckande nog att jag vilseleder och förvanskar. Du skriver att jag har bristande kunskap och sedan blandar du in mitt yrke i det hela, vad nu det har med saken att göra. Dessutom har du med någonting om uppskjuten skatt som du skriver visserligen är lagligt men på något vis är skumt ändå. Det avsnittet var helt obegripligt för någon med kunskap i ekonomi så det stycket kan jag tyvärr inte kommentera.

Jag vet inte om din brist på kunskap gör att du hamnar fel eller om du helt enkelt ljuger för väljarna. För ditt mål att svartmåla hamnen går tydligen utanför alla gränser avseende fakta.

En röst på Söderslättspartiet är en röst direkt på Socialdemokraterna. Bertil Larsson har ännu inte återkommit med något protokoll från fullmäktige som visar att Söderslättspartiet någon gång under de senaste fyra åren röstat med Femklövern. De har varje gång röstat på det Socialdemokratiska förslaget eller på Sverigedemokraternas förslag.

Nej. Lägg ner Söderslättspartiet nu direkt och lägg Din röst på Moderaterna i stället. Vi lovar inte mer än vi kan hålla och vi kör alltid med sanningen när det gäller fakta.

Nilla Olsson
MIKAEL RUBIN (M), ledamot av kommunfullmäktige 4:e plats på Moderaternas lista till kommunvalet
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons