Annons

Kyrkan ska styras utan partipolitiska intressen

Valet till Svenska kyrkan kommer tydligen som en överraskning för många.
Publicerad 9 september 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenterna uppmanar de cirka 15 000 som är röstberättigade i Trelleborgs församling att göra sin röst hörd.
Skribenterna uppmanar de cirka 15 000 som är röstberättigade i Trelleborgs församling att göra sin röst hörd.Foto: Henrik Montgomery/TT

Som krönikören Madeleine Brandin uttryckte det ”Hoppsan, är det val nu?” (den 2 september).

Madeleine Brandin uttrycker att det finns politiska partier som försöker få kyrkan till en arena för sina politiska budskap vilket ger ett olustigt sammelsurium.

Annons

I Trelleborgs församling finns det två partipolitiska nomineringsgrupper och en partipolitiskt obunden grupp under namnet Kyrkans vänner. Kyrkans vänner samlar kandidater från olika delar av samhället oavsett politisk uppfattning. Personer som vill se församlingens verksamhet utvecklas till en kyrka för alla med uppdraget att fira gudstjänst, utöva diakoni, undervisa och missionera. Tänk även på de stora skeenden i en människas liv såsom dop, konfirmation, vigsel och till sist avskedstagande vid begravningen. Allt detta sker med stor värdighet och känsla inom Svenska kyrkans ram.

”Kyrkans vänner samlar kandidater från olika delar av samhället oavsett politisk uppfattning.”
Leif Malmstein, Margreth Mårtensson och Ulf Bingsgård
, för Kyrkans vänner i Trelleborgs församling

I församlingen finns cirka 15 000 som är berättigade till att rösta fram 25 kandidater till kyrkofullmäktige. Till alla er som fått röstkort kommer uppmaningen att gå och rösta.

Nomineringsgruppernas program finns att läsa i senaste numret av Församlingsbladet, som alla hushåll fått ta del av. Där framgår också platser och tider för röstning.

För vår del i Kyrkans vänner ser vi att kyrkan ska styras utan partipolitiska intressen. Vi vill fokusera på förmedlingen av det kristna budskapet och varsamt förnya gudstjänstlivet. Det är viktigt att främja diakonin, skapa engagemang för alla åldersgrupper och bevara de kulturhistoriska värdena.

Leif Malmstein, Margreth Mårtensson och Ulf Bingsgård
, för Kyrkans vänner i Trelleborgs församling

Annons
Annons
Annons
Annons