Kristdemokraterna är för skjutbanan!

Svar till Öppet brev från Skyttealliansen (debatt) samt till Karl Hansson (insändare) (den 14 juni).
Debatt • Publicerad 18 juni 2013
Foto: Tomas Nyberg

Till Per Larsson:

Eftersom det avgörs på onsdag så svarar jag snabbt på båda samtidigt. Från Kristdemokraternas sida så har vi alltid klart sagt att banan ska vara kvar och gick dessutom till val på det. Vi kommer också rösta för att banan ska bullerdämpas 2014 så snart som bara är möjligt. För oss är föreningslivet ett av de viktigaste incitamenten vi har. Utan ett rikt föreningsliv så är vi heller ingen attraktiv kommun. Det har varit min personliga ledstjärna i 22 år. Alla kan inte spela fotboll och det måste finnas tillgång till alla sporter. Skytte är en anrik sport och vi är väldigt stolta över våra skyttar när det är OS och låt oss då också vara detta på den lokala nivån. Kd och Centern röstade för i kommunstyrelsen det är rätt men det kommer säkert att bli ett antal partier till som kommer med i det tåget i fullmäktige. Det är en självklarhet att ni ska vara kvar. Vill också tillägga att en enig fritidsnämnd står bakom banans bevarande. Vi står upp för våra föreningar.

Till Karl Hansson:

Föga förvånande upprepar Karl Hansson samma argument från 23 år sedan igen i desperat behov av att finna något. Detta rykte lever vidare. Bra dock att motivet klarlades. Det ska byggas en gräddhylla där som gör att tomtpriserna stiger och att Gislövs läge och Svartesjö bara är en skugga av det blivande området. Hoppsan! Att lägga ner kostar 15 miljoner med blysanering etc. Sedan finns det ingen mark i kommunen där en bana kan läggas. Sedan bästa Karl så är det inte så att inget gjorts på 35 år. Det har gjorts väldigt mycket och föreningen själv har lagt mycket pengar där ute. Gör du ingen service på din bil? Hade jag haft en bil som höll i 35 år hade jag varit lycklig. Med den bullerdämpning som nu kommer till stånd för 2,7 miljoner kronor får vi en anläggning med liten störningspåverkan och det är väl bra Karl Hansson för så kan ju alla leva i symbios med varandra och föreningslivet kan överleva.

Självklart är banan säker och blir inte mindre säker med det nya förslaget. Vi kan inte lägga ner våra idrottsanläggningar för att det byggs runt omkring. Man vet vad som finns där när man bygger och flyttar in. Sedan har vi åtskilliga mil stränder att satsa på och vi kan börja med de befintliga. Håller med om att vi ska satsa på stränderna och även på småbåtshamnarna för den delen. Driv gärna dessa frågor Karl men det har inte med skyttet att göra.

Nilla Olsson
Mats Svensson Ordförande fritidsnämndenKristdemokraterna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.