Annons

Krångla inte till det

Svar till Solveig Lundgren (den 17 oktober).
Debatt • Publicerad 24 oktober 2013

Solveig anklagar mig för att inte ha koll på fakta.

Fakta är att kulturnämnden beslutade den 18 april 2012 (Dnr 2012/68) att uppdra åt kulturchefen att undersöka förutsättningarna för kulturgaranti i Trelleborgs kommun, gärna i samarbete med bildningsnämnden och att återkomma med förslag till kulturnämndens sammanträde i juni 2012.

Annons

Bildningsnämnden kan inte självsvåldigt ta över uppgifter från en annan nämnd eller förvaltning. Våra tjänstemän ställer upp med sin tid för att föra frågan framåt.

Enligt tjänstemän i bildningsförvaltningen har det hållits ett antal möten mellan förvaltningarna, inkluderande kulturombud på skolor. Man uttalar att samarbetet fungerar bra och det finns inga signaler om att kulturchefen bedömer det annorlunda.

Fakta är att varken bildningsnämnden eller –förvaltningen har något uttalat uppdrag gällande kulturgaranti. Det är ett uppdrag som kulturnämnden har gett till sin förvaltning. Det naturliga är att kulturnämnden genom att kommunicera med sin egen förvaltningschef följer upp sitt beslut.

Det känns underligt att ledamöter i kulturnämnden ställer sin fråga till bildningsnämnden, när svaret borde finnas hos dem själva. Krångla inte till det!

Nilla Olsson
Lars Mikkelä (M), ordförande i bildningsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons