Annons

Kraften i organisationen kommer nerifrån – inte uppifrån

Arbetsgruppen ”Rädda vårt sjukhus” viktigaste uppgift är att bevara, förbättra och utveckla Trelleborgs sjukhus tillsammans med sjukhusstyrelsen, personalen och ledningen.
Publicerad 14 juli 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sjukhusstyrelse måste lyfta sjukvårdsyrket så att det blir attraktivt och får den status som det förtjänar, skriver arbetsgruppen ”Rädda vårt sjukhus”.
Sjukhusstyrelse måste lyfta sjukvårdsyrket så att det blir attraktivt och får den status som det förtjänar, skriver arbetsgruppen ”Rädda vårt sjukhus”.Foto: Claes Nyberg

Tillsammans har vi samma ambitioner och sjukhusstyrelsen är de som står oss som medborgare närmast. Vi väljer våra representanter i regionen som tillsätter de förtroendevalda på politiska uppdragen. I de olika sjukhusstyrelsen sitter som regel förtroendevalda från verksamhetsområdet. I styrelsens ansvarsområde står att sjukhusstyrelsen skall arbeta med att utveckla medborgarkontakterna i Skåne genom olika former av medborgardialog. Detta påtalas också liksom beslutsrätten ligger hos de förtroendevalda och det framgår av den senaste revisionsberättelsen.

Således finns det goda möjligheter att förbättra verksamheten för Trelleborgs sjukhus i ett verksamhetsområde som starkt utvecklas.

Annons

Det är viktigt att vårt lokala sjukhus hänger med och utvecklas tillsammans med den offentliga och privata näringsverksamheten.

Vad kan vi göra tillsammans med sjukhusstyrelsen?

Vad kan vår arbetsgrupp hjälpa till med tillsammans med sjukhuspersonal, ledning och förtroendevalda?

Vad kan vi göra tillsammans när vårt verksamhetsområdes svårast sjuka patienter och deras närstående har blivit svikna av politikerna i primärvårdsnämnden? Vi är förmodligen lika upprörda alla.

Vi ser med oro på det som händer på Ystads lasarett och att deras verksamhet hotas. Sjukhusstyrelsen i Ystad är självkritisk till sitt sätt att arbeta med arbetsmiljön. De tar också upp budget, ledarskap, schemaläggning, karriärutveckling samt löneutveckling.

Till sist men inte minst inflytande över sin egen arbetsplats. Detta måste vår sjukhusstyrelse ta lärdom av för att lyfta sjukvårdsyrket så att det blir attraktiv och får den status som det förtjänar.

De förtroendevalda skall driva verksamheten underifrån i verksamheten tillsammans med personal och sjukhusledningen så att verksamheten blir bra.

Kraften i organisationen kommer nerifrån och inte uppifrån. En decentraliserad organisation eftersträvas i stället för en centraliserad styrning.

Till sist men inte minst uppmanar vi er alla att tillsammans med oss, sjukhusstyrelsen och primärvårdens ordförande mötas i Stadsparken den 21 augusti klockan 14.00.

Inga-Lill Högfeldt, Gunilla Hedgard, Dennis Andersson, Mona Palotai Persson och Karin Lindorf, arbetsgruppen ”Rädda vårt sjukhus”

Annons
Annons
Annons
Annons