Annons

Konstgräs är enda möjligheten

Jag har i morgonpressen två dagar i rad läst om Catherine Perssons (S) missnöje med de svar hon erhållit av fritidsförvaltningen i samband med deras motion om just fotbollsplaner.
Debatt • Publicerad 5 oktober 2009

Att S till varje pris vill stoppa konstgräs på Vångavallen har ju alla förstått vid det här laget så det är ingen nyhet men att kritisera fritidsförvaltningens utredning angående behovet av fotbollsplaner är oförskämt tycker jag. Fritidsnämnden/förvaltningen har fullständig kontroll över vad som behövs och inte behövs.

Vi har tagit en flerårsplan enhälligt i nämnden som innehåller lösningar för division 3-lagen i fotboll och även lösningar för eliten. För att klara vinterträningen för flera lag behöver vi en konstgräsplan vilket alliansen i nämnden står bakom medan S är emot.

Annons

Under tre års tid har S i kommunfullmäktige inte velat satsa en krona på fotbollen i Trelleborg. Jag respekterar att ni säger nej men håll inte på och krångla till det med en massa utsvävningar och uttalande som bara ställer till oro i föreningslivet.

Detta gör att vi aldrig kan få arbetsro och lägga fram färdiga förslag och lösningar som sedan KS och KF kan fatta besluta om. Innan har Catherine Persson försökt på den vägen att det saknas underlag och nu när hon har det så klagar hon i alla fall. Nu är det ju så att det är valår om ett år och då får man kalla fötter när man ser vad man bidragit med under tre år och måste på något vis försöka hitta vallöften mitt i allt detta.

Konstgräset tycker Persson att TFF kan köpa själv. Då ställer jag mig frågan: Vångavallen är kommunal mark och ska då en förening äga en plan som står på kommunal mark?

Skall vi bli kostnadseffektiva och se på nyttjandegraden är konstgräs enda möjligheten.

Nu är det upp till bevis. Tycker ni att ungdomsvård är viktigt eller inte? Jag tycker.

Det är ju fler partier som ska upp till bevis men detta är ett svar på S utspel.

Mats Svensson (K D)

ordförande i fritidsnämnden

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons