Annons

Kommunen kommer aldrig någonsin att acceptera det dödliga våldet

När en skottlossning sker mitt i ett bostadsområde, mitt i vardagslivet, intill två förskolor blir inget sig likt efteråt.
Publicerad 19 juni 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gisela Öst, kommundirektör i Trelleborg.
Gisela Öst, kommundirektör i Trelleborg.Foto: Örjan Eskengren

Det är oacceptabelt att det sker. För att inte tala om den rädsla och det lidande detta skapar.

När händelsen inträffade satte polisen, bostadsbolaget och kommunen igång ett arbete i samverkan för att stötta de som drabbats, både indirekt och direkt. Vi fanns där, i närheten, för att skapa trygghet. Detta har belysts i Trelleborgs Allehanda.

Annons

Mitt fokus har legat på att se till att de som funnits nära händelsen har det stöd de behöver.

Jag kan inte nog säga hur stolt jag är över att verka i en organisation som på ett så snabbt, medmänskligt och professionellt sätt arbetar för att skapa trygghet efter en hemsk händelse.

Efter en sådan här händelse samlas de som arbetar med den för att utvärdera vårt arbete och därigenom dra lärdom, i syfte att förbättra vårt arbete. Jag och mina medarbetare tar naturligtvis till oss av synpunkter som förs fram i samband med händelsen.

Jag reflekterar över Trelleborgs Allehandas krönika om kommunledningens tystnad efter skottlossningen. Jag instämmer i uppfattningen att i stunder som dessa krävs samlande krafter som motverkar våld. Men det är inte i stunder som dessa man bör tar sig friheten att raljera i en pågående tragisk händelse.

Varken jag, eller någon annan i kommunen, kommer någonsin att acceptera det dödliga våldet.

Mina tankar går till de drabbade.

Gisela Öst, kommundirektör

Annons
Annons
Annons
Annons