Annons

Kejsarens nya kläder

”Du kan lura halva folket hela tiden eller hela folket halva tiden. Men aldrig lura hela folket hela tiden!”
Debatt • Publicerad 27 augusti 2014

Ovanstående är ett citat av Abraham Lincoln, USA:s president åren 1861-1865.

Så här ett och ett halvt sekel senare är Lincolns ord åter högaktuella och jag syftar här till svensk invandringspolitik.

Annons

För många år sedan började de så kallade 40-talisterna gå i pension. Politiskt korrekta politiker och journalister försökte då inbilla svenska folket att Sverige var i behov av en stor invandring för att kunna ersätta 40-talisterna på arbetsmarknaden. Nu är det år 2014 och den sista 40-talisten har gått i pension sedan lång tid tillbaka. Raserades vår ekonomi på grund av arbetskraftsbrist? Svaret är nej, vi har i dag över 400 000 arbetslösa i vårt land. Svenskarna blev grundligt lurade.

Under alla år när Sverigedemokraterna försökte berätta sanningen så blev vi hela tiden avfärdade med diverse tillmälen och epitet. En del gick till och med så långt att de kallade oss för ett rasistiskt parti enbart för att vi försökte förklara att svensk ekonomi inte klarade av den massinvandrings politik som förts under många år.

Men så plötsligt hände det, Lincolns gamla ordspråk slog in, det vill säga man kan inte lura alla människor hela tiden. Där stod han, Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt och berättade för svenska folket att han ljugit hela tiden. Hade det varit Pinocchio som stått på scen hade näsan varit minst en meter lång.

Reinfeldt hade ljugit för hela det svenska folket, och han hade ljugit hela tiden. Allt prat om att invandringen varit lönsam, att hög invandring var av största vikt för att vi skulle klara välfärden, att hög invandring var nödvändig för att skapa ekonomisk tillväxt och fler jobb, allt som påståtts hade varit ren och skär lögn.

Etablissemanget och svensk media är nu i chocktillstånd.

Kejsaren hade inga nya kläder. Kejsaren hade varit naken hela tiden! Sverigedemokraterna var det enda politiska parti som genomskådade bluffen från allra första början.

I ren panik försöker nu de som blundade för bluffen att göra någon form av damage control, det vill säga eliminering av det uppkomna läget.

Nu gäller det att hitta på nya anledningarna till att just Sverige ska fortsätta den inslagna banan med en extrem massinvandring. Till exempel Carolin Dahlman, vikarie på Trelleborgs Allehandas ledarredaktion. Dahlman skriver den 19 augusti att ”Sveriges Kommuner och Landsting varnar för att välfärden har ett skriande behov av 225 000 nyanställda de närmaste tio åren. Den demografiska utvecklingen för Sverige lutar.” De kommande tio åren?

Har Dahlman helt missat att vi har en arbetslöshet på över 400 000? Att vi har en invandring som i dagsläget överskrider 80 000 per år? Men framför allt, har Carolin Dahlman helt missat att även invandrare åldras? Vem ska ta hand om de 80 000 invandrare som nu kommer per år när de blir gamla? Med en ännu större invandring?

Likt kejsaren har även Carolin Dahlman nya kläder. Men svenska folket ser nu den nakna sanningen.

Annons

Svar direkt: Sverige mår bra. Häromdagen kom en undersökning (Europabarometern) som visade att 97 procent av svenskarna säger sig vara mycket eller ganska nöjda med sin levnadsstandard. Mest nöjda i hela EU.

Visst finns det människor som har svårt att få det att gå runt även här, och ibland brister vården och omsorgen. Men att vi har en av världens starkaste ekonomier. Från 2006 till 2013 sjönk statsskulden från 43,7 till 35,1 procent. BNP stiger. Inkomsterna likaså. Trots år av kris skapas nya jobb i vårt land, och det lägger grund för välfärd.

Samtidigt är över 50 miljoner människor i världen på flykt. De förlorar sina hem, saknar mat och vatten. Kvinnor våldtas. Män halshuggs. Det är en helt annan situation än här i Trelleborg. Väldigt annorlunda.

Visst kan man säga att du Per, borde kunna ha rätt att säga nej till att hjälpa, men du vill inte ens låta oss andra göra det. Du vill inte ha dem här, helt enkelt.

Sant, det kostar, och det behövs nu mer pengar än förväntat – över fyra år behövs ytterligare 48 miljarder. Men det är 12 per år, vilket är en låg summa. I längden kommer de vi i dag tar hand om att bli resurser för Sverige, men bara om vi välkomnar dem, och inte ser på dem som inkräktare.

Ingen ljuger för dig, Per. Men världen förändras ibland, och det kan ingen räkna på. Det måste vara jobbigt att tro att alla är emot en, men om du sänker garden lite tror jag att du finner ett inre lugn. Och ditt hjärta.

Carolin Dahlman,

ledarskribent

Nilla Olsson
Per Klarberg, politisk sekreterare (SD Trelleborg), riksdagskandidat
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons