Annons

Kasta inte bort din röst den 14 september

Svar till Bertil Larssons (den 30 juli).
Debatt • Publicerad 15 augusti 2014

I Bertil Larssons insändare tydliggör han än en gång Söderslättspartiets hållning till Femklövern i sin helhet och därmed också regeringsdugligheten hos Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna. Han är tydlig med att en röst på Söderslättspartiet inte är en röst på något av dessa fem partier. Han vill ha en ny ledning i Trelleborg efter valet den 14 september. Min, och säkerligen många trelleborgares fråga, blir då - vem vill Bertil Larsson stödja som kommunalråd? Är det den för de flesta okände socialdemokraten Torbjörn Karlsson eller är det möjligen sverigedemokraten Helmuth Petersén? För, utifrån hur söderslättspartisterna röstat i kommunfullmäktige så är dessa de två alternativ som finns. Är en röst på Söderslättspartiet en röst på Helmuth eller Torbjörn? Eller är det möjligen så att Bertil Larsson tänker sig att själv bli kommunalråd?

Det finns en person, Ulf Bingsgård, som har erfarenhet av att leda Trelleborgs kommun med 3 700 anställda och en omsättning på nära två miljarder kronor. Kasta inte bort din röst på Söderslättspartiet som i praktiken kan vara en röst på Helmuth Petersén som kommunalråd! Politiken är det tunt med som vanligt. Viktigaste frågan för dig är att få bort femklövern. Eller vad säger ni väljare om följande löfte från Söderslättspartiet: Söderslättspartiet är berett på att arbeta för förbättrad välfärd efter valet 14 september. Men inget om med vem eller hur det ska göras. Tunnare och mer innehållslöst löfte får man leta efter.

Anna Töörn
Mikael Rubin (M), kommunfullmäktigeledamot
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons