Annons

Kanske för lite Ahlsmäktig

Debatt • Publicerad 16 februari 2005

Med förundran har jag följt debatten kring Maglarps nya kyrka som initierats av Egil Ahl, kommunstyrelsens ordförande tillika ordförande i kyrkofullmäktige i Trelleborg.

Just i de fall man sitter på ett antal olika stolar så bör man nog vakta sin tunga mer än vad Egil Ahl har gjort. Visserligen är det som kommunstyrelsens ordförande han gjort merparten av sina uttalanden, men det blir samtidigt märkligt att inte fundera över hur lämpligt det är att kyrkofullmäktiges ordförande gör sådana uttalande om en grannförsamling.

Annons

Jag anser att själva sakfrågan är något för Hammarlövs församling att hantera och att det är en kyrkopolitisk fråga, ej kommunalpolitisk. Om Egil Ahl vill göra upprustningen av Maglarps nya kyrka får han väl lyfta frågan i kommunfullmäktige och äska om de 30 miljonerna upprustningen är beräknad att kosta.

Undrar hur mycket vård, skola och omsorg som ska få stryka på foten för att finansiera denna renovering. Fast Egil Ahl vill tydligen inte verka för att lösa finansieringsfrågan själv utan pekar på Hammarlövs församling och tycker att det är deras uppdrag att utföra hans önskan.

Dessutom påstås det att församlingen är misskött, vilket jag tycker är något magstarka anklagelser komna från grannförsamlingens kyrkofullmäktigeordförande.

Till hösten är det val. Det är då ett ypperligt tillfälle att visa kyrkofullmäktiges ordförande att man inte gillar hans sätt att uppföra sig.

I min mening har Egil Ahl genom sitt agerande kring Maglarps nya kyrka visat att han lämpligen inte bör fortsätta sitt uppdrag, framför allt med tanke på grannsämjan inom kommunen mellan församlingarna.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons