Annons

Känn stolthet över lasarettet i stället för att sprida falska rykten

Det är sorgligt att Socialdemokraterna, för att rädda de egna opinionssiffrorna målar upp en bild, såväl nationellt som regionalt, av en sjukvård i bottenlös kris.
Publicerad 30 maj 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sedan början av den innevarande mandatperioden har operationsköerna till lasarettet minskat med 10,29 procent, skriver representanter för treklövern i sitt inlägg
Sedan början av den innevarande mandatperioden har operationsköerna till lasarettet minskat med 10,29 procent, skriver representanter för treklövern i sitt inläggFoto: Mandus Örarbäck

Detta samtidigt som man i åtskilliga debattinlägg skrämmer upp invånare med lösryckta påståenden och mantran kring att Trelleborgs lasarett är i kris. Den bilden vänder vi oss emot.

Det hade varit lämpligare att, tillsammans med oss moderater, kristdemokrater och liberaler som styr Region Skåne, ta gemensamt ansvar för den skånska sjukvården och göra det bästa för skåningarna i en tid som tveklöst är ekonomiskt utmanande.

Annons

För trots att Sveriges regioner har en utmanande ekonomi finns det mycket att vara stolt över på Trelleborgs lasarett. Rekryteringen av personal går bra och vårdpersonal söker sig aktivt till vårt sjukhus samtidigt som operationsminuterna har ökat med 13 000 på ett år tack vare strategiska satsningar på operationssalar och produktionsplanering. Sedan början av den innevarande mandatperioden har operationsköerna till lasarettet minskat med 10,29 procent.

”För trots att Sveriges regioner har en utmanande ekonomi finns det mycket att vara stolt över på Trelleborgs lasarett.”
Åsa Ekblad (M), Charlotte Ramel-Andersson (L) och Mats Svensson (KD)

Den nystart lasarettet fick i slutet av 2023 har varit positiv och bidragit till den goda utvecklingen vi nu kan se. Vi har blivit kontaktade av personal som vill berätta att de trivs på sin arbetsplats. I stället för att sprida negativ stämning med skrämseltaktik och lösa rykten borde Socialdemokraterna tillsammans med treklövern glädjas över det som går bra, känna stolthet över vår fantastiskt duktiga personal och ta ansvar för framtiden. Det är bara så vi på riktigt kan stå på skåningarnas sida!

Åsa Ekblad (M), ordförande sjukhusstyrelse Trelleborg

Charlotte Ramel-Andersson (L), förste vice ordförande sjukhusstyrelse Trelleborg

Mats Svensson (KD), ersättare sjukhusstyrelse Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons