Kan det bli för mycket öppenhet och transparens?
När Socialdemokraterna begär en ajournering för att kunna prata ihop sig med oppositionen. Då väljer Mathias Andersson (SD) att opponera sig och vill att ordförande låter fullmäktige ta ställning till det. Vi kan bara komma till slutsatsen att det inte är bra för styret om oppositionen pratar ihop sig.
Efter ajourneringen beslutades det i fullmäktige om en minoritetsåterremiss. Styrets representant Mathias Andersson deklarerar då öppet och transparent att det inte kommer att hända något mer än att samma beslut tas om en månad i alla fall. Man har inte för avsikt att komma med några som helst svar eller ändringar. Eller som Mathias Andersson uttryckte det. ”Vad tror ni att ni ska vinna på en återremiss mer än en månads tid, det är det enda som kommer hända. Det kan vi väl vara ganska överens om.”
Det har länge önskats mer öppenhet och transparens och tydligare än så här kan det inte bli.
”Det har länge önskats mer öppenhet och transparens och tydligare än så här kan det inte bli.”Socialdemokraterna i kommunfullmäktige
Vill någon från oppositionen ha en ajournering under debatten skall man rösta om det. Vi vet ju alla hur en sådan omröstning skulle sluta.
Vill någon från oppositionen återremittera ett ärende så lägger man tillbaka det utan åtgärd mötet efter. Vi har sett det hända flera gånger förr. Men nu har man också deklarerat öppet att det är så man kommer göra.
Vi bad om öppenhet och transparens. Vad vi fick var öppna kort som visade att man inte har någon som helst avsikt att vare sig lyssna på eller ta intryck av någon som inte sitter i styret.
Lennart Höckert, Marianne Fundahn, Sven Lindkvist, Ann-Sophie Hansson, Hanna Skånberg, Anna Nordstrandh, Ismet Dedic, Veronica Larsson, Osman Biberic, Mattias Flisborn, Eva Höckert, Paul Lövdahl, Johnny Nilsson, Birgitta Almroth och Anders Yngve, socialdemokraterna i kommunfullmäktige