Annons

Kampen mot rasism viktigare än någonsin

2007 skickade vi in ett medborgarförslag om att kommunen skulle gå med i den Europeiska koalitionen av städer mot rasism, ECCAR.
Publicerad 14 september 2019
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det har tyvärr funnits ett ointresse att motverka den främlingsfientlighet som vuxit sig stark här i Trelleborg, menar skribenterna.
Det har tyvärr funnits ett ointresse att motverka den främlingsfientlighet som vuxit sig stark här i Trelleborg, menar skribenterna.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter sju års betänketid gick Trelleborg slutligen med 2014. Kommunen har dock aldrig varit aktiv i detta nätverk. Och nu i förra veckan beslöt kommunstyrelsen att medlemskapet ska avslutas. Som motiv angavs att kommunen ändå inte har deltagit aktivt samt att man kommer att spara 500 euro om året.

Syftet med ECCAR-samarbetet är att utbyta erfarenheter och information för att gemensamt hitta vägar för att motverka rasism. Genom samarbetet erhålls information och goda idéer kan spridas.

Annons

Det har tyvärr funnits ett ointresse att motverka den främlingsfientlighet som vuxit sig stark här i Trelleborg. Att det blåbruna styret inte ser värdet av att arbeta mot rasism är i och för sig inte förvånande, ointresset man har visat för det här arbetet är avslöjande, att avsluta medlemskapet är på så sätt ärligt.

Man skulle ha kunnat agera annorlunda och tagit kampen mot rasism på allvar, men för det krävs en annan politisk inriktning med en human människosyn som ser till alla människors lika värde och som ser mångfald som en tillgång.

Kampen mot rasism och främlingsfientlighet är viktigare än någonsin.

Kersti Engström, Peter Forssell, Lena Lundberg, Rolf Nilsson, Vera Pedersen, Emmy Sartell och Mats Sjölin

Vänsterpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons