Annons

Jobben först

Sverige halkar efter. Regeringen har slösat bort ett överskott på 70 miljarder i våra gemensamma finanser.
Debatt • Publicerad 5 oktober 2009

Överskottet har vänts till ett underskott på 100 miljarder. Den tillfälliga tillskott som kommunerna fått är inte tillräckliga för att undvika nedskärningar och försämringar i exempelvis skolorna. Orättvisorna ökar nu mellan de med höga inkomster och låga och mellan barn som växer upp i familjer med goda inkomster och de som växer upp i familjer med små resurser.

I det här läget väljer regeringen att sänka skatten med lånade pengar.

Annons

Vi vill istället ta ansvar för Sverige genom en politik för fler jobb att investera i vår välfärd. Socialdemokraterna tar avstånd från skattesänkningar med lånade pengar. Sverige ska tillbaka till överskott i de offentliga finanserna. Våra förslag syftar till att ta Sverige ur den ekonomiska krisen. Vi vill investera i framtidens jobb, kreativa jobb och jobb inom den nya miljötekniken. Vi föreslår 100 000 nya jobb och utbildningsplatser.

Nya resurser till välfärden behövs för att freda barnen från jobbkrisens effekter. Kvaliteten behöver förstärkas med mer personal och mindre klasser i skolan.

Många är de föräldrar som sliter med att få livspusslet att gå ihop. En flexiblare föräldraförsäkring och barnomsorg ska införas för att underlätta barnfamiljernas vardag.

Orättvisor är inte lösningen på Sveriges problem.

Bo Bernhardsson (S)

riksdagsledamot

Lund

Catherine Persson (s)

Trelleborg

oppositionsråd

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons