Annons

”Jag kommer aldrig att tänka som Håkan”

Håkan... Hur vågar du föra min talan, SD:s talan med ett så vidrigt sätt att tänka? Nej jag kommer aldrig tänka som du!
Publicerad 28 juni 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det vi behöver är att öka kunskapen kring våld mot kvinnor så fler kvinnor orkar be om hjälp. Att få våldsoffer att förstå att det inte är de som ska gå med skammen. Utan den som slår!, skriver Simone Karlsson (SD).
Det vi behöver är att öka kunskapen kring våld mot kvinnor så fler kvinnor orkar be om hjälp. Att få våldsoffer att förstå att det inte är de som ska gå med skammen. Utan den som slår!, skriver Simone Karlsson (SD).Foto: Fredrik Sandberg/TT

Alldeles för ofta får offren frågor om en förmodad ”utlösande faktor”, antingen är det deras beteende eller kanske deras klädsel? Som om förövarna skulle ha begått våldet av ett legitimt skäl. Lite samma tankesätt som du har Håkan.

Detta sätt att flytta fokus är inte ovanlig.

Annons

Att slå någon kallas misshandel. Redan när våra barn är små lär vi dem innebörden av detta. Och att det aldrig någonsin är okej att slå någon.

Håkan jag blev väldigt provocerad av ditt uttalande. Jag kan lova dig att alla slag jag fått ta, alla sparkar, drag i håret. Alla hot och nedtryckande ord. Det var inte jag som gjorde fel. Det var han.

Vi våldsoffer förtjänar inte att skuldbeläggas, det gör vi själva ändå. Från första örfilen till gången vi ligger hopkurade på golvet och ber att det bara ska ta slut. Och att man inte ska göra fel...igen.

”Vi våldsoffer förtjänar inte att skuldbeläggas, det gör vi själva ändå. Från första örfilen till gången vi ligger hopkurade på golvet och ber att det bara ska ta slut. Och att man inte ska göra fel...igen.”
Simone Karlsson, aktiv sverigedemokrat Trelleborg

Det vi behöver är att öka kunskapen kring våld mot kvinnor så fler kvinnor orkar be om hjälp. Att få våldsoffer att förstå att det inte är de som ska gå med skammen. Utan den som slår!

Vi behöver inte fler män som anser att det är okej att slå en kvinna ibland. Om hon förtjänar det.

Tack för ordet!

Simone Karlsson, aktiv sverigedemokrat Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons