Annons

Jag hoppas att trelleborgarna engagerar sig

Som trelleborgare blir man upprörd över Jan Isakssons och Ulf Bingsgårds uttalanden om hamnen.
Debatt • Publicerad 18 september 2010

Antingen vill man medvetet ljuga för att på kort sikt visa ”handlingskraft” eller så är de båda djupt okunniga om både hälsorisker, ekonomi och trafikproblem!

Jag tror inte att någon som bor i Trelleborg är omedveten om de hälsorisker som föreligger på grund av hamnen och utsläpp från crika tiotusen båtangöringar och cirka en miljon (last)bilar genom staden per år!

Annons

Trelleborg har högre cancerfrekvens än Sverige i övrigt och hälsan påverkas också i många andra avseenden negativt.

Det är klart hälsovådligt att bo i vissa delar av Trelleborg. Detta är fakta!

Trelleborgs Hamn ger inte något tillskott till Trelleborgs ekonomi. Vid affärsmässiga avskrivningar ger hamnen i bästa fall ett nollresultat. Detta är fakta!

Kort sagt: man måste naturligtvis först lösa dagens problem innan man planerar för en utbyggnad. En utfyllnad på 500 000 kvadratmeter skulle inte bara förvärra hälsorisker, försämra Trelleborgs ekonomi och öka trafikproblem utan dessutom sannolikt skapa problem utmed sydkusten i form av erosion, tångansamlingar. Jag hoppas att trelleborgarna engagerar sig i denna ödesfråga för framtiden!

Sven-Ingvar Göransson

Söderslättspartiet

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons