Jag har inte ändrat inställning

SPI:aren Gert Rosenqvist är som vanligt negativ till alla satsningar på idrotten.
Debatt • Publicerad 22 mars 2010

Allt är fel till och med att utreda Vångavallen trots att han själv förespråkade detta. SPI har redan sagt nej till ny arena och köpcentrum vilket också S har gjort.

Nu vill Gert Rosenqvist bygga om Vångavallen men till en omodern arena. Den ska inte innehålla något modernt som loger och restauranger som finns på alla andra nybyggda arenor. Tror verkligen SPI att det finns finansiärer, om det nu ska drivas i konsortier eller i annan form, som vill bygga en omodern arena för kanske 100 miljoner.

Jag kan inte här specificera alla krav för det tar en hel A4-sida men går att läsa om på nätet. Detta är ännu ej kostnadsberäknat men kommer inom kort.

Jag har inte ändrat min inställning till ett köpcentrum. Den frågan kan leva vidare ändå utan en fotbollsarena. Däremot har jag lyssnat på expertisen vad det gäller byggandet av en arena kontra renovering av befintlig Vångavall och vill utreda detta i första läget. Vore dumt att inte ta till sig kunskap och utreda innan går fram med en linje som kanske inte är hållbar såväl ekonomsikt som politiskt. Sedan säger Gert Rosenqvist att TFF kostar 4,7 miljoner. Det stämmer inte. Gamla IP som det hette innan innehöll såväl tennis som friidrott och hade ett antal fotbollslag. Idag är det mycket TFF och IFK samt ungdomslag.

Ishallen och badhuset är till exempel inga billiga inrättningar. Men någon infrastruktur får väl även Trelleborg ha. När det gäller konstgräset är S emot vilket också minst fem protokollsanteckningar och även SD i nämnden. Det blev 5–5 i fritidsnämnden. Din partikollega i nämnden är tydligen mer entusiastisk av konstgräs än vad du är.

En sådan vinter som denna hade en konstgräsplan kunnat bidraga med en hel del. Vi måste på sikt få till ett antal konstgräsplaner. För mig är det viktigt att också ta in synpunkter från föreningarna. Utbyte av information är viktig i alla lägen. Jag jobbar för föreningslivets bästa men frågan är vad Gert Rosenqvist gör?

Mats Svensson (KD)

ordförande fritidsnämnden

Svar till Gert Rosenqvist (SPI), den 15 mars.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.