Annons

”Jag delar inte uppfattningen att Moderaterna är enade och starka”

Svar till moderaterna i Trelleborg i kommunfullmäktige (den 8 november).
Publicerad 17 december 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Förr hade vi trevliga möten, men det gäller inte längre, skriver Mona Persson Palotai som valt att lämna Moderaterna.
Förr hade vi trevliga möten, men det gäller inte längre, skriver Mona Persson Palotai som valt att lämna Moderaterna.Foto: Tomas Nyberg

Jag, och flera med mig, tycker inte att moderaterna är mer enade och starkare än någonsin. En del av oss moderater, som inte tycker exakt som ”gruppen” blir nonchalerade. En del hälsar inte på oss utan ser bara obekväma ut när vi kommer.

Jag tycker att det var en modig, ärlig och med verkligheten överensstämmande artikel om Marie Sandholm i TA (den 29 oktober). Varför skulle hon inte få ge sin syn på saken och dela med sig av sin upplevelse?

Annons

Jag skrev tidigare några ord i ett inlägg från moderata ”gruppen” på Facebook. Men så fick man inte göra, då plockades hela inlägget bort.

Förr hade vi trevliga möten, men det gäller inte längre, möjligen för dem i ”gruppen”. Så det där med enade moderater, det gäller inte för Trelleborgsmoderaterna som har egna åsikter eller sitter i närheten av ”fel” personer eller till och med har fel efternamn.

”Förr hade vi trevliga möten, men det gäller inte längre, möjligen för dem i ”gruppen”.”
Mona Persson Palotai, avgående moderat i Trelleborg

Jag har röstat på Moderaterna i 50 år men aldrig varit med om liknande, nu blir man utfryst om man inte passar in i ”gruppen”.

Jag hade redan tidigare sagt att jag inte skulle sitta med i någon nämnd efter valet, men jag tänkte självklart fortsätta att vara med i partiet. Men efter det som hänt kommer jag inte att vara det.

Mona Persson Palotai, avgående moderat i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons