Annons

”Jag bryr mig både om våra äldre och vår personal – i den ordningen”

Ska du berätta som det varit Venzel Rosqvist så berätta hela sanningen, skriver Socialdemokraterna i sitt debattinlägg (den 15 juli). Då gör vi det.
Publicerad 30 juli 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mitt främsta fokus är och förblir hur våra äldre har det, skriver socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist (M).
Mitt främsta fokus är och förblir hur våra äldre har det, skriver socialnämndens ordförande Venzel Rosqvist (M).Foto: Janerik Henriksson/TT

Sanningen är att Socialdemokraterna egentligen inte är emot avgiftshöjningar – bara de kommer i form av chockhöjningar och inte är årliga indexuppräkningar. Så med Socialdemokraterna vid makten kan ni räkna med fler sådana framöver.

Det nu aktuella avslaget på höjda avgifter som föreslogs i socialnämnden av omtanke om våra äldre antogs av en enig nämnd det vill säga Socialdemokraterna var med och beslutade om det – var det valtaktik av Socialdemokraterna som egentligen ville höja avgifterna?

Annons

Socialdemokraterna tänker på både personal och boende säger man. Sanningen är att Socialdemokraterna alltid prioriterar personalen först. Inför alla beslut frågar Socialdemokraterna – vad innebär detta för personalen? Men aldrig ställer man frågan vad innebär beslutet för de äldre? Inte så konstigt. Socialdemokraterna får som parti 50 miljoner av LO inför valet vilket innebär att Socialdemokraterna egentligen är personalens företrädare och inte de äldres.

”Socialdemokraterna får som parti 50 miljoner av LO inför valet vilket innebär att Socialdemokraterna egentligen är personalens företrädare och inte de äldres.”
Venzel Rosqvist (M), ordförande socialnämnden

Värnar jag då om personalen? Självklart och det framgår också av medarbetarundersökningen där socialförvaltningens resultat i flertalet frågor är bättre än kommunsnittet även om alla siffror naturligtvis inte är bra.

Ett avskaffande av delade turer och ett stort treårigt kompetensutvecklings- och hälsoprojekt för att förbättra medarbetarnas kompetens och hälsa talar också klarspråk – personalen är viktig för mig och för Moderaterna och Kristdemokraterna.

Men mitt främsta fokus är och förblir hur våra äldre har det och våra priser och nomineringar vad gäller maten visar ju detta tydligt.

Sanningen är att jag bryr mig både om våra äldre och vår personal – och i den ordningen!

Venzel Rosqvist (M), ordförande socialnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons