Annons

Investera framtidsinriktat

Svar till Mats Svensson (KD) den 17 juli).
Debatt • Publicerad 24 juli 2013

Min personliga kommentar är att jag på det hela taget helt håller med Mats Svensson men vill göra mina tillägg. Trelleborg har så mycket positivt som lätt glöms bort i allt gnäll. Blev glad när min mor i dag spontant kommenterade så fint det blivit i rondellen vid Hedvägen/Hesekillegatan.

Vi fikade i Smyge och kunde se vilken härlig folkrörelse som fanns där. Kom då att tänka på att jag nyss är hemkommen från världens ände (Nordkap). Där tar man i genomsnitt 600 kronor i inträde för i princip ingenting och har 200 000 besökare per år under tre månaders öppettid. Detta är naturligtvis en utopi.

Annons

Konceptet för Sapmiparken i Karasjok (gränsen mellan Norge och Finland) borde däremot kunna kopieras. En liten samepark med utställningshall och vackert bildspel. Massor av folk som betalade 120 norska kronor för bildspel och info. Trelleborg borde satsa på något liknande med Söderslättprofil i Smyge.

I stället vill man satsa en massa miljoner på en fullmäktigesal. Kommunen äger genom hamnbolaget Hamngatan 9 med Malmrossalen som skulle duga utmärkt som stort sammanträdesrum. Är övertygad om att det finns ytterligare utrymmen i denna byggnad om det behövs fler mötesrum. Med sitt utmärkta läge ett par hundra meter från Rådhuset, tillgängligt, med parkeringsplatser utanför och nära blivande Resecentrum borde entréhallen duga som kommunens stora informationscentrum.

Genom att utnyttja befintliga kommunägda lokaler skulle det finnas ett antal miljoner som i stället skulle kunna användas för att äntligen utnyttja potentialen hos Sveriges sydligaste turistmål.

Nilla Olsson
Leif Sjögren (C)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons