Annons

”Ingen står över kritik inte ens media eller journalister”

Svar till Jan-Erik Andersson (S) (digitalt den 16 maj).
Publicerad 17 maj 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mathias Andersson (SD) svarar på ett tidigare debattinlägg och ger sin syn på public service. Bilden föreställer kanalhuset i Göteborg som huserar Sveriges television och Sveriges radio.
Mathias Andersson (SD) svarar på ett tidigare debattinlägg och ger sin syn på public service. Bilden föreställer kanalhuset i Göteborg som huserar Sveriges television och Sveriges radio.Foto: Adam Ihse/TT

Ska svara på dina frågor angående public service och första maj.

Ja, jag tycker man ska dra ner på resurserna till public service men lika viktigt är det att man säkerställer public service opartiskhet. Vilket jag inte tycker de alltid är. Sen vet jag att vissa tycker att man inte alls ska få kritisera media, men ingen står över kritik inte ens media eller journalister.

”Jag är inte ute och demonstrerar mot ett samhälle man själva har styrt över i nästan 100 år.”
Mathias Andersson (SD)
Annons

När det kommer till första maj så har jag inget emot om man byter den röda dagen till annandag pingst i stället. Jag är inte ute och demonstrerar mot ett samhälle man själva har styrt över i nästan 100 år. Men jag har heller inget emot om den första maj fortsätter vara en röd dag. Inte den frågan som ligger högt bland mina prioriteringar direkt. Inte ens en fråga vi driver. Om jag ska vara helt ärlig så är det inget jag går runt och tänker på.

Mathias Andersson, gruppledare Sverigedemokraterna Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons