Annons

Ingen har visat brist på intresse

Om det nuvarande systemet där nämndemän utses av politiska partier är rätt eller fel tänker vi inte diskutera.
Debatt • Publicerad 16 januari 2012

Vår bestämda uppfattning är trots det att människor som är medlemmar i en förening, även om den är politisk, är mer granskade än om vem som helst skulle kunna anmäla sitt intresse för att utses till nämndeman.

Att trakassera en hel kår så som du gör skulle ju också innebära att alla politiskt aktiva är mer eller mindre döva, sovande och på gränsen till funktionsnedsatta vad gäller förnuft. Även du eller hur? Genomsnittsåldern bland politiker är ju ganska hög.

Annons

Under de år vi har varit nämndemän vid Trelleborgs och sedan Ystad tingsrätt, har vi inte någon gång träffat någon nämndeman som motsvarar din beskrivning. Vare sig det gäller att nämndeman sovit eller visat brist på intresse och engagemang. När det gäller hörsel visar du ytterligare prov på hur lätt lättvindigt du trakasserar och generaliserar.

Gun Tenggren

Carina Nilsson

nämndemän

Svar till Ben Benrabah (S), den 10 januari.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons